Зареждане

Копривленски: Трябва да докажа, че новата генерация е по-добра от старата

Копривленски: Трябва да докажа, че новата генерация е по-добра от старата
Публикувано на: Юли 3, 2024 в 15:07 ч
Този уикенд ще се състои една историческа битка. Легендарният мауйтай боец Буакау Банчамек ще се изправи срещу българския кикбоксьор Стоян Копривленски в престижния турнир K-1 World Max 2024, който ще се проведе на 7-ми юли в Токио.

Това е огромно предизвикателство, но и голямо признание за Копривленски, който е едн от топ бойците в кикбокс организацията GLORY. Двубоят им е в категория до 70 кг.

Организаторите са избрали Копривленски да влезе като заместник на контузения китайски шампион Оян Фенг, койот трябваше да се бие на същата дата с Буакау.


Голямо удоволствие и чест за мен е да се бия с Буакау. Вярвам в кармата и както съм казвал преди - двубоят ми в квалификациите беше отменен, а сега неговия опонент е контузен и получих битката на момента.

Буакау е жива легенда за мен. Това е мечтан двубой. Когато бях малък научих много от него и битките му в К-1. Сега съм готов и напълно фокусиран за този двубой.

Буакау е с феноменалната статистика от 243 победи и 24 загуби. Нищо не може да се мери с неговия опит, но ако едно нещо категорично е на страната на българския кикбоксьор, то е възрастта. 30-годишният Копвривленски е с 12 години по-млад от именития си опонент.


Това води със себе си и други преимущества, които бургазлията е видял в играта на тайландеца.

Мисля, че той започва да пропуска част от ударите. Неговата защита сега е по-слаба от преди. Но тялото му е много кораво - може да поема удари и ритници. Неговият ритъм на водене на двубой не е като в пиковите му години, но това е нормално. 

Залогът за битката е голям, но и самата тя слага голяма отговорност върху плещите на Стоян. Той не само се изправя, за да победи Буакау и да продължи в турнира на K-1, но и за да докаже нещо:

Трябва да докажа, че кикбоксът расте и новата генерация е по-добра от старата. Това е отговорността, която носа и ще докажа, че е така.

Събитието ще се излъчва пряко по Triller TV, като стартът на събитието е планиран за 5:30 в неделното утро.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес