Зареждане

Дрикус Дю Плесис: Ще се бия с Хамзат Чимаев, но не е надежден

Дрикус Дю Плесис: Ще се бия с Хамзат Чимаев, но не е надежден
Публикувано на: Юли 6, 2024 в 02:00 ч
Аурата на Хамзат Чимаев започва да избледнява.

Преди "Вълкът" беше гладен боец, който поваляше противниците си като дървета. Но сега той рядко поглежда към гората и прави само по 1 битка на година. Миналия месец Чимаев трябваше да се бие с Робърт Уитакър в Рияд, Саудитска Арабия. За съжаление Чимаев се разболя и се оттегли от срещата си, като така за пореден път разочарова феновете си.

Това беше шанс за него да спечели шампионска среща, но той провали този шанс. Сега Чимаев трябва да запише поне 1-2 победи, за да получи бой за златото. Дрикус Дю Плесис, който е шампион в средна категория, е впечатлен от чеченеца, но вярва, че той е ненадежден. Не си заслужава да се биеш с него, защото той може да се оттегли.

За 4 години Чимаев провали 5 главни битки с неговото участие.

„Честно казано, съжалявам, защото очаквах с нетърпение мача на Хамзат. Този човек ме очарова. Той има много победи в първия кръг. Чимаев има много големи приказки и все още е непобеден. И това е нещото, което бих искал да променя. Всеки път, когато някой е непобеден, вие искате да бъдете първият, който ще промени това. От една страна симпатизирам на Чимаев, защото самият аз знам колко е неприятно, когато човек се контузи и не може да се бие.

Но от друга страна след толкова много отменени битки е трудно да се повярва, че той няма да се оттегли от битката с теб. Би било трудно да отделите толкова много време за подготовка, само за да научите, че опонентът ви не може да се бие. След това ти, за да не загубиш заплатата си, приемаш битка с някой типологично напълно различен боец.“, каза Дю Плесис по Submission Radio.

Кой би победил в битка Дю Плесис - Чимаев ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес