Зареждане

Два инфаркта в една битка: Боят между Кимбо Слайс и Дада 5000

Два инфаркта в една битка: Боят между Кимбо Слайс и Дада 5000
Публикувано на: Ноември 15, 2022 в 00:00 ч
Има много лоши битки в историята на ММА, но Кимбо Слайс и Дада 5000 са специални.


Мнозина го смятат за най-лошия в историята, въпреки че и двамата бойци оставиха здравето си в клетката същата вечер. Кимбо и Дада станаха известни с уличните битки, но се срещнаха в професионалния ММА в лигата на Bellator. Това, което се случи в клетката, остана завинаги в историята и завърши с трагедия.

Преди двубоя с Дада 5000, Слайс вече се беше бил в UFC през 2009-2010 г., но тогава експериментът на Дейна Уайт не се получи. Кимбо, макар и с доста зор, победи Хюстън Александър, но след това загуби от Мат Митрион.

И в двете битки той изглеждаше много слабо. Следователно след само две битки Кимбо напусна UFC и като цяло ММА. 5 години по-късно, през 2015 г. Слайс се появи в Bellator, където получи по-удобен противник в лицето на Дада 5000, който също беше уличен боец.

Първо на Кимбо беше позволено да загрее срещу легендарния, но остарял Кен Шамрок, когото уличният боец победи в първия рунд. Битката с Дада 5000 беше рекламирана като боят на века. Дада и Слайс станаха известни в интернет, където бяха смятани за шампиони на улицата.

Дада беше приятел от детството на Кимбо, но двамата се скараха и имаха сериозна вражда. Феновете очакваха гореща битка в Bellator, но получиха зрелище, което разочарова всички. Битката се проведе на Bellator 149 през февруари 2016 година.

Всички се надяваха, че бойците ще организират клане в изправено положение. Ударите, които нанесоха само разсмяха публиката. Двамата бързо се измориха и едвам си стояха на краката. Мъките приключиха в третия рунд.

Дада 5000 загуби толкова много сила, че просто падна, летейки изтощен из клетката. В същото време той не пропусна нокаутиращия удар, а просто се срина върху платното. Но най-лошото стана ясно след края на битката - и вече не беше смешно.

Дада 5000 оцеля след сърдечен арест по време на битката, а Кимбо почина три месеца по-късно. Сърцето също ни подведе - бойците оставиха здравето си в дуела. Битката изглеждаше смешна, но след това стана тревожна.

Дада беше спешно хоспитализиран на носилка и с кислородна маска. Говори се, че през нощта боецът е бил в критично състояние, той е имал сърдечен арест и лекарите са трябвало да използват апарат за изкуствено дишане.

Източници, близки до обкръжението на Дада, твърдят, че няколко дни преди битката той е трябвало да свали 18 килограма. Това доведе до повишаване на дела на калий в кръвта и последваща поява на признаци на бъбречна недостатъчност.

За щастие Дада 5000 оцеля, но каза, че почти е умрял по време на битката с Кимбо.

„Тренирах здраво за битката и бях в страхотна форма. Но при мен не всичко беше наред, виждаше се с очите. Само най-близките знаеха за това. След битката имах бъбречна недостатъчност и също така получих два инфаркта. 

Всъщност аз просто умрях по време на тази битка. Слава на Всевишния, който беше милостив и ме върна.”, сподели Дада.


След срещата се оказа, че Слайс е дал положителна проба за нандролон. Това доведе до анулиране на победата му. Пътищата на бойците се разделиха и след 106 дни Кимбо почина. Слайс влезе в болница със силни болки в корема, задух и гадене.

Лекарите откриха, че боецът има увеличен черен дроб и сърдечна недостатъчност, като казаха на членовете на семейството за необходимостта от сърдечна трансплантация.

Малко след това Кимбо беше поставен на вентилатор в интензивното отделение, където почина на 42-годишна възраст. Тук свърши пътят на Кимбо Слайс. Дада 5000 вече не se бие, но все още се занимава с битки. Сега сам организира юмручни боеве - в промоцията BYB Extreme, където е посочен като съсобственик.
0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес