Зареждане

7 досадни неща в ММА

7 досадни неща в ММА
Публикувано на: Януари 17, 2013 в 16:03 ч
Снимка: wikimedia.org
Има доста неща, които са досасдни в ММА. Ето една класация на 7 по-значими.
 

Да гледаш как някоя легенда губи

 
 
Неприятно е. Всеки път когато гледаш как някой легендарен боец отнася много бой е много тежка картинка. Всички знаем, че тези моменти рано или късно идват и скоро величествените бойци падат в нокаут, сякаш загубили цялата осанка от изминалите години. Типичен пример за това е Wanderlei Silva, Rich Franklin и Chuck Liddell. Rich беше нкаутиран мъртвешки от ръцете на Cung Le и стоеше на пода дълго време. Franklin направи много, за да изгради спорта и е един от най-емблематичните фигури в UFC. Да сложи край на кариерата си със загуба като тази от Le, е много тежко за всички любители.
 

Боец да се издъни на допинг тест

 
Нищо не остава неприятното усещане, като да гледаш оправданията на някой измамник. Sean Sherk беше шампион на UFC в леката категория, точно когато гръмна и скандалът с използваните от него стероиди. Hermes Franca беше фаворит, но и той се издъни с допинг. Nick Diaz даде положителна проба за марихуана и не можахме да го видим в уникални двубои, които го очакваха. Те губят пари, а ние губим възможността да ги видим е евентуален двубой на годината.
 

Ударите в слабините

 

 
Със сигурност ви се е случвало на тренировки при спаринг случайно да ви ударят в слабините. Знаете какво е. А представете си това да се случи при професионален двубой с подготвени атлети. Това не само боли ужасно, но и целия двубой се спира. Това дава време на уморения боец да се възстанови и доста често да се върне обратно в срещата. Когато това се случи, мъжката половина от зрителите замира. Затова използвайте метални протектори за слабини.
 

Изгубените гуми за уста

 
Това също е досадно. По целия под има пот и кръв, а единия боец си е загубил гумата. Реферът спира срещата, взима въргалялата се в пот и кръв гума и я слага обратно в устата на боеца. Това не само е отвратително за боеца, но и за публиката.
 

Съдийството

 
Съдийството е ММА е като кутия шоколадови бонбони - никога не знаеш какво точно ще ти се падне - никога не знаеш кой точно ще седне на съдийските столове. Понякога при съдийски решения са толкова различни, че фрапират и бойците. В наши дни двубоите значат много повече, отколкото в зората на ММА, така че реферите трябва да се потрудят повече. А бойците трябва да се потрудят да не оставят решението на двубоя в ръцете на реферите.
 

Steve Mazzagatti

 
 
Реферът от атлетическата комисия на Невада бе пожелал отново да се легализират ударите в слабините. Dana White неколкократно е изразявал недоволството си от Mazzagatti. Списъкът му със спорни отсъждания и прекратявания на двубои не е малък.
 

Steven Seagal

 
Този човек излезе от сянката на второразрядните екшън филми и започна да се появява покрай всеки известен ММА боец. Anderson Silva подкрепя амбициите на Seagal. Приемаме, че и актьорът си вярва, че именно той е виновникът за успехът на Silva. Но постоянните му изказвания и решителни отсъждания за уменията на бойците напоследък стават досадни. Segal е известен с филмите си и наистина има степени в айкидо, но никога не е бил доминиращ фактор при подготовката на който и да е боец.

Това бяха само 7 досадни фактора в иначе красивия и атрактивен ММА. Какво бихте добавили към тях и какво ви дразни наистина много в този спорт?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес