Зареждане

Андрю Тейт може да пътува в рамките на Европейския съюз

Андрю Тейт може да пътува в рамките на Европейския съюз
Публикувано на: Юли 6, 2024 в 02:00 ч
Андрю Тейт, британско-американският кикбоксьор и инфлуенсър, който е заподозрян в трафик на хора и изнасилване в Румъния, в допълнение към създаването на престъпна организация за сексуална експлоатация, има право да напусне страната след 3 години борба с властите. Съд в Букурещ постанови, че Тейт може да пътува извън Румъния.

Той обаче трябва да остане в рамките на Европейския съюз, докато чака процеса. Тейт, бивш кикбоксьор, беше арестуван в Румъния през декември 2022 г. заедно с брат си Тристан и две румънки. Румънската прокуратура официално повдигна обвинения срещу четиримата през юни 2023 година. Братята Тейт отричат всички обвинения.

Арестът на Тейт хвърли ключ в работата на неговата кикбокс организация T8KO, която той основа заедно с холандската организация Enfusion. След ареста Enfusion, ръководена от главния изпълнителен директор Едуин ван Ос, преименува организацията на 8TKO. Феновете се надяват, че Тейт ще се върне, за да финализира плановете си за T8KO.

Говорителят на Тейт Матея Петреску нарече решението на съда "значима победа и голяма крачка напред" в случая. Все още не е ясно дали прокуратурата ще обжалва решението на съда. Очаква се процесът срещу братята Тейт да се проведе някъде около 2025 година.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес