Зареждане

Миочич е категоричен преди битката с Джоунс: Аз ще бъда първият, който ще го победи

Миочич е категоричен преди битката с Джоунс: Аз ще бъда първият, който ще го победи
Публикувано на: Юли 6, 2024 в 20:00 ч
Очаква се бившият двукратен шампион Стипе Миочич най-накрая да се завърне в тежка категория на UFC 309 през ноември, като заяви, че очакваният противник Джон Джоунс определено е "победим" - и вярва, че ще стане първият боец, който ще победи шампиона.

Миочич, бивш неоспорим двукратен шампион в тежка категория на UFC, беше извън строя през последните три години, като за последно се изправи срещу другия бивш шампион Франсис Нгану в мача-реванш за титлата.

Ветеранът от Охайо претърпя гръмотевична загуба с нокаут във втория рунд от камерунеца и оттогава остава извън състезанията.

Предвиден да оглави UFC 295 презноември в "Медисън Скуеър Гардън", Миочич беше изтеглен от картата, след като гореспоменатият Джоунс получи разкъсване на гръдния мускул в седмиците преди срещата.

Стипе Миочич уверен, че Джон Джоунс е "победим"

Вочакване на очаквания двубой за титлата срещу Джоунс в края на годината, Миочич заяви, че роденият в Рочестър боец определено е "победим" - и като изключим поражението с дисквалификация от Мат Хамил, Миочич се зарича да стане единственият друг боец, победил соченият за най-добър боец в категорията.

"Всички си мислят, че Джон Джоунс ще ми бие шута", заяви Стипе Миочич. "Не ми харесва да ми казват това. Харесва ми да затварям устата на хората. Той може да бъде победен, знам, че е така. Всеки може да бъде победен и аз ще бъда първият, който ще го направи".


"Мисля, че стиловете правят мачовете", обясни Стипе Миочич. "Мисля, че имам стил, който не съвпада добре с неговия стил. Той прави много добри неща. Добър е с дистанцията си, с ударите с крака и на земята. Аз съм добър в това да го накарам да се бие. Техничен съм, но мога и да го превърна в истински бой и да го накарам да се чувства наистина неудобно, както и той мен. Мисля, че зависи от това кой какво прави, какво му харесва. За съжаление, аз не обичам да ми казват какво да правя, така че ще правя това, което искам."

Кого избирате за победител в UFC 309: Джон Джоунс или Стипе Миочич?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес