Зареждане

Джо Роугън: Не вдигам повече от 32 килограма

Джо Роугън: Не вдигам повече от 32 килограма
Публикувано на: Юли 12, 2024 в 12:00 ч
В скорошен разговор, известният подкастър Джо Роугън и неговият дългогодишен приятел, комикът Брайън Калън, се задълбочиха в значението на силовите тренировки и важността на вдигането на тежести с напредване на възрастта.

Роугън подчерта пряката връзка между дълголетието и мускулната маса, заявявайки:

„Има пряка връзка между дълголетието и мускулната маса. Мускулите ти помагат да бъдеш по-устойчив. Помагат ти при наранявания, например, ако паднеш. Неща в тази насока. Наистина искаш да си силен.", каза Роугън.

И Роугън, и Калън подчертаха колко е важно да не се вдига до отказ. Това е концепция, която научиха от известния силов треньор, Павел Цацулин. Джо, който също е възприел подобен подход, разкри, че рядко вдига тежести, които са по-тежки 32 килограма:

„Най-тежката тежест, която вдигам, е 32 килограма. Правя тези тренировки с гири, които са наистина брутални, и ги правя с дълги почивки между тях.", каза Роугън.

Подходът на дуото към силовите тренировки, фокусиран върху поддържането на мускулна маса и здравето на ставите, подчертава важността на устойчивите и предпазващи от наранявания рутинни тренировки с възрастта.

Като дават приоритет на функционалната сила пред вдигането на тежко, Роугън и Калън се стремят да поддържат телата си в оптимално състояние, гарантирайки, че могат да продължат да се наслаждават на активен и пълноценен начин на живот за години напред.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес