Зареждане

Обявиха две от битките за BRAVE в Бургас на 24-ти август

Обявиха две от битките за BRAVE в Бургас на 24-ти август
Публикувано на: Юли 12, 2024 в 10:01 ч
Два от основните двубои на BRAVE 86 бяха обявени официално от организацията.

Престижното събитие ще се проведе на 24-ти август в Бургас, България, откъдето ще започнат европейските издания на базираният в Бахрейн ММА промоутър.

BRAVE е една от организацията, от която идват имена като Умар Нурмагомедов, Хамзат Чимаев и Илия Топурия, които в момента са звезди в UFC. Затова и нивото там е изключително високо, а битките се гледат от цял свят, както и от мачмейкърите на най-голямата ММА организация.

С официална публикация бяха обявени основните срещи за 24-ти август в Арена Бургас.


В главната битка звездно завръщане ще направи ветерана Атанас Джамбазов, който ще се изправи срещу алжиреца Мохамед Саид Маалем.

Джамбазов e един от най-опитните ММА бойци на България със статистика 24-5. При победите си той никога не е стигал до съдийско решение и 12 от победите са му с нокаут, а другите 12 със събмишън. Преди професионалната си ММА кариера, която започва още през 2007-ма, той има солиден опит в бойното самбо, откъдето идва и основата му за атрактивната игра в битките.

От години той живее в Лас Вегас, САЩ, където тренира в залата на Xtreme Couture с имена като бившите шампион Шон Стрикланд, Франсис Нгану, както и Александър Волков и други UFC бойци.

Вижте също: Треньорът на Волков и Багата идва в Бургас за BRAVE

Това ще бъде първото участие на Джамбазов в родината му от 2017-та насам и се очаква с огромен интерес.

Срещу него в клетката ще застане Мохамед Саид Маалем, който родом е от Алжир, но живее и тренира в Швейцария.

Той е бивш претендент за титлата в полутежка категория на BRAVE и е с обща статистика от 12 победи и 6 загуби. В битката си за титлата той успя да победи Мохамед Фахердин, но победата му бе отнета от италианската ММА организация, под чиято юрисдикция се проведе битката, защото в последствие беше преценено, че той е нанесъл няколко непозволени удара в тила на опонента си.


В последствие двамата се изправиха отново в реванш, който завърши с меле между отборите на бойците.

В подглавната битка на вечерта българският ММА боец Живко Стоименов ще посрещне опасния французин Алекс Лохор.

Стоименов е един от най-активните и перспективни бойци, които са доказали уменията си в различни правилници - със солидни постижения в граплинга и с атрактивната си игра в стойка, Стоименов гарантира зрелище с всяка една от битките си.

Неговата статистика е 14-6, като последно се би по правилата на боевете с голи ръце в най-голямата световна организация BKFC.

Също като при Джамбазов, победите на Живко са единствено с нокаут и събмишън.


Срещу него застава доста опитен боец. Лохор е със статистика 24-10, като вече привлече вниманието на феновете на BRAVE, записвайки победа с ТКО още в първия рунд при дебюта си в организацията през май тази година.

"Da Killa King" има множество битки и в други големи организации - Oktagon и Cage Warriors, както и Bellator.

Участието му в BRAVE CF е естествено продължение на професионалната кариера по пътя му към UFC.

Очаквайте скоро обявяване на другите битки, тъй като се очертава българските бойци да приемат едни от най-страховитите представители на BRAVE.

Билетите за BRAVE 86: Burgas са вече в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес