Зареждане

Магомед Анкалаев разочарован, че няма шампионска битка и обеща да смаже Александър Ракич

Магомед Анкалаев разочарован, че няма шампионска битка и обеща да смаже Александър Ракич
Публикувано на: Август 7, 2024 в 10:00 ч
Магомед Анкалаев изразява разочарованието си, след като не е получил шанс за титла, като същевременно обещава да смаже Александър Ракич.

32-годишният Анкалаев (18-1 ММА) ще се бие с Александър Ракич (14-4 ММА) в битка в полутежка категория на UFC 308, която ще се проведе в събота, 26 октомври, в зала "Етихад Арена" на остров Яс, Абу Даби.

Руснакът дава да се разбере, че това не е бил двубоят, който е искал. Анкалаев  вярваше, че е достоен за битка за титлата срещу настоящия шампион Алекс Перейра (11-2 MMA).

Магомед Анкалаев в момента е на второ място в ранглистата на UFC в полутежка категория. Александър Ракич е класиран на 5-то място.

Мениджърът на Анкалаев, Ризван Магомедов, по-рано заяви:

"Мисля, че трябва да очакваме тази битка някъде в началото на 2025 г. (между Перейра и Анкалаев). Тази битка определено трябва да се случи. Съгласен съм с вас, че Магомед Анкалаев не трябва да се бие за нищо друго освен за титлата. Доколкото разбирам, организацията има малко по-различни планове за Алекс Перейра. За да не се стига до застой, вече имаме дата и двубой. Скоро ще има съобщение за това кога ще се бие Магомед Анкалаев. След това мисля, че със сигурност ще се бием за титлата."

Магомед Анкалаев се включи в "X" след обявяването на битката му с Ракич със следното изявление/заплаха:

"Сега всички знаят, че не се боря за титлата и ще се бия с Ракич в Абу Даби. Който и Мик Мейнард да ми даде, ще му разбия лицето, за да не може повече да ми отказва, ако си свърша работата впечатляващо. Съжалявам за всеки, който ще се бие с мен оттук нататък."

За последен път Анкалаев се би през януари тази година, като победи Джони Уокър (21-9 MMA) с нокаут в 2:42 мин. на втория рунд.

Ракич загуби последните си два двубоя в октагона - от Ян Блахович (29-10 MMA) и Иржи Прохазка (30-5 MMA) и ще се стреми да се върне в графата на победите на UFC 308.

Ще гледате ли UFC 308? Ако Магомед Анкалаев победи "Rocket", вярвате ли, че той наистина ще се бие с Алекс Перейра следващия път?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес