Зареждане

Даниел Кормие: UFC пазят Алекс Перейра от Магомед Анкалаев

Даниел Кормие: UFC пазят Алекс Перейра от Магомед Анкалаев
Публикувано на: Август 11, 2024 в 02:00 ч
Алекс Перейра трябваше да защитава пояса си в полутежка категория срещу Магомед Анкалаев през октомври. Вместо това UFC уведомиха Анкалаев, че имат други планове за бразилеца и го принудиха да се бие с Александър Ракич. Перейра явно ще бездейства, а звездата от Дагестан ще рискува претендентското си място срещу Ракич на UFC 308 през октомври в Абу Даби.

Малцина са очаквали това развитие на събитията. Ето защо не е изненадващо, че това изглежда като маневра за избягване, която не е непременно измислена от самия бразилски шампион, а от Дейна Уайт. Даниел Кормие започва да мисли, че организацията пази Перейра от Анкалаев, защото Магомед ще заложи на борба и вероятно ще победи бразилеца. 

В момента Алекс е една от най-големите им звезди, а UFC не искат загубата от Анкалаев да намали блясъка на Перейра:

„Сега Перейра няма да се бие с Анкалаев. Първо, не разбирам защо се случва това. Но разбирам, че някой се опитва да защити Перейра. UFC индиректно ни казва: „Знаем каква звезда е Алекс в момента и не искаме нейният блясък да избледнее. Знаем, че Магомед може да бъде истински проблем за него." На мен ми се струва, че UFC не иска да поеме този риск. Все още не искат да се подложат на това.

Не казвам, че Перейра няма да победи Анкалаев. Това, което казвам е, че това е много, много, много труден противник за него. И може би това е човекът, който най-накрая може да знае как да се справи с него. И ако Перейра загуби от него, това може да разбие плановете му да премине в тежка категория. Това мисля аз.“, каза Кормие.

Прав ли е Кормие ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес