Зареждане

Петте правила за нокаут на Mike Tyson

Петте правила за нокаут на Mike Tyson
Публикувано на: Декември 13, 2016 в 18:36 ч
 
Ако искате да се научите как да нокаутирате някого, попитайте “Железния” Mike Tyson. В това видео Тайсън разговаря с дългогодишния коментатор на HBO Larry Merchant, давайки своите пет правила за нокаут.

“Какво е нужно на един истински нокаутьор да свърши работата?”, пита Merchant.

Това, което следва, е важен урок от един от най-впечатляващите нокаутьори в историята.

“Няма значение, дали си едър или не. Това не е важно по отношение на нокаутите. Основната точка е бързината, с която нанасяш удари, и предимството, което имаш при движението на рамото”.

“Основната цел при опита за нокаут е да отправиш удар, който другият човек не може да види. А след това идва и комбинациите. Когато отправяш удари, ти държиш ума на съперника си зает с ударите в тялото, а другите два удара, които следват в главата, са тези, които го нокаутирват”.

“Има и нокаути с един-единствен удар, в които отправяш удар в тялото, а след това удар в главата. Тогава съзнанието на опонента ти отново е заето с първия удар, преди да последва вторият”.Ето и петте основни правила на Mike Tyson за успешен нокаут:

  • Скорост
  • Движение на рамото
  • Отправи удар, който не могат да видят
  • Комбинации
  • Нокаути с един удар

Номера 4 и 5 са вариации на следната философия - накарай опонента си да се фокусира върху един удар, а след това го повали с друг. Този удар не се вижда и именно той причинява нокаута. Номера 3, 4 и 5 могат да бъдат и комбинирани - накарай съперника си да се фокусира върху един удар, а след това го удари от ъгъл, който той не вижда.

1 и 2 също попадат сред правилата на Tyson. Първо се фокусирай на техниката, с правилното движение на рамото. След това се фокусирай върху скоростта. Нокаутът сам ще дойде.


Ако действате в погрешен ред, като първо се фокусирате върху силата, без да разбирате ролята на техниката и скоростта, може и никога да не постигнете нокаут. Това е иронично, защото вие ще тренирате силата си, с мисълта да правите нокаут, а след това няма да сте там, където искате да бъдете.

Никога не забравяйте това, което Mike Tyson казва - “няма значение колко си голям, когато става дума за нокаут”.

Вместо това, фокусирайте се върху техниката си. Научете се на правилното движение на рамото, след това добавете скорост. Научете се да отправяте разсейващ удар, а след това нанесете и удара, който съперникът ви не вижда.

Бързо.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес