Зареждане

Кормие: Хората очакват Махачев да е като Хабиб, но никой не е като Хабиб

Кормие: Хората очакват Махачев да е като Хабиб, но никой не е като Хабиб
Публикувано на: Юли 11, 2024 в 18:00 ч
Даниел Кормие защити Ислам Махачев, който често е сравняван с Хабиб Нурмагомедов.  

"DC" вярва, че Махачев е различен боец от Нурмагомедов. Ислам Махачев е настоящият шампион на UFC в лека категория, който се подготвя за битките си под ръководството на бившия шампион Хабиб Нурмагомедов. Махачев също тренира в Американската академия по кикбокс заедно с Даниел Кормие и Кейн Веласкес.

В началото на юни Ислам се завърна, за да победи Дъстин Порие. Той го удуши в 5-тия рунд и защити златото в лека категория. Протежето на Нурмагомедов е официален номер 1 в класацията, независимо от категорията на най-голямата ММА организация в света. Ислам стана жертва на критики, защото пое доста щети срещу Порие.

Кормие го оправда и сподели, че няма как да очакваме Ислам да е като Хабиб.

"Мисля, че Ислам Махачев се справи добре в тази битка. Махачев е жертва на възложените му очаквания, нали ? Той завърши двубоя с приключване и ако не беше го приключил в петия рунд, вероятно щеше да спечели със съдийско решение. Това беше доминираща победа. Ислам е толкова добър, че хората оценяват повече добрите моменти на Дъстин Порие, но Махачев се би много добре в тази битка.

Той показа, че може да се бие прав, че е опасен там и че може да прекрати двубоя преди края, когато му трябва. Мисля, че се справи много добре, но Ислам е жертва на големи очаквания. Махачев не е Хабиб Нурмагомедов. Хабиб беше изключително доминиращ, никога не сме го виждали да се изморява в битка. Хората очакват същото от Махачев, но никой не е като Хабиб Нурмагомедов.", каза Кормие.

Кой е по-добър - Хабиб или Махачев ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес