Зареждане

Ислам Махачев за Олимпийските игри в Париж: Отвратително!

Ислам Махачев за Олимпийските игри в Париж: Отвратително!
Публикувано на: Юли 31, 2024 в 07:52 ч
Ислам Махачев имаше какво да каже за един момент по време на церемонията по откриването на Летните олимпийски игри 2024 в Париж. 

Освен ако не сте живели в пещера, вероятно сте се сблъскали с някои много гневни хора в социалните мрежи след един изключително погрешно интерпретиран сегмент по време на церемонията по откриването на тазгодишните летни игри в Града на светлината. 

Въпросният сегмент включваше мъж, облечен като Дионис - гръцкият бог на виното, плодородието, празненствата, екстаза и театъра, поднесен на блюдо.
 
"Интерпретацията на гръцкия бог Дионис ни кара да осъзнаем абсурдността на насилието между човешките същества", написа официалният акаунт на Олимпийските игри в X заедно със снимка от представлението.

След излъчването веднага последваха ответни реакции, като мнозина смятаха, че сегментът много прилича на портрета на Леонардо да Винчи "Тайната вечеря", на който са изобразени Исус Христос и неговите 12 апостоли. По всичко изглеждаше, че организаторите на събитието "се подиграват" с християнството. 

Шампионът на UFC в лека категория Ислам Махачев повтори подобно мнение, като нарече показването "отвратително" и го нарече "неуважение към всички религии ".

"Ами, ако трябва да бъда честен, гледах фрагменти от откриването на Олимпийските игри. Беше отвратително."

Махачев обясни по-нататък възражението си срещу сегмента от церемонията по откриването, като добави:
 
"Това е неуважение към всички религии като цяло и към всички човешки ценности. Честно казано, аз дори планирах да отида на Олимпиадата. След това дори не искам да ходя там."
 
Оттогава множество известни личности се изказаха срещу неразбираемото изображение. 

Ислям Махачев вярва, че Русия може да върне "човешките ценности" на Олимпийските игри

В допълнение към коментарите си "дагестанският разрушител" призова Олимпийските игри да се върнат в родната му страна Русия, където знаят как да "отстояват човешките ценности ".

"Ами, на първо място, Русия разбира как да отстоява човешките ценности", добави Махачев. "Тя уважава спортистите и спорта. Не мисля, че това има нещо общо със спорта."

Русия отсъства от четири поредни олимпийски игри - две летни и две зимни, включително и през 2024 г. Първоначално страната беше изключена заради държавен допинг скандал, който за първи път излезе наяве през 2016 г. В годините след това спортисти от страната са имали възможност да се състезават на игрите, но само под знака на Руския олимпийски комитет (РОК). 

Тази година и на Русия, и на Беларус беше забранено да участват в олимпийските игри заради участието им в инвазията в Украйна, която започна през февруари 2022 г., дни след приключването на зимните игри. 

Все пак атлетите от двете страни имат право да се състезават, но само под знака на AIN, или Athlètes Individuels Neutres. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес