Зареждане

Има ли смисъл от двубой между Дъстин Поарие и Нейт Диаз в UFC?

Има ли смисъл от двубой между Дъстин Поарие и Нейт Диаз в UFC?
Публикувано на: Юли 10, 2024 в 00:00 ч
Бившият временен шампион в лека категория Дъстин Поарие, койтоизглежда потвърди по-рано този месец, че ще отложи очакваното си оттегляне от смесените бойни изкуства, беше призован да посрещне Нейт Диас обратно в UFC за последната му поява в октагона.

Поарие, който за последно беше начело на UFC 302 през май, претърпя поражение в третия си опит да получи безспорната корона в лека категория, като загуби в петия рунд.

В мач с Ислам Махачев, ветеранът от Лафайет, Поарие беше спрян в последния рунд, след като руснакът се вкопчи в удушаващ ключ, принуждавайки го да се предаде.

След загубата Поарие обмисляше отдавна предполагаемото си оттегляне от бойните спортове, но оттогава нападателят от Луизиана избягва да признае оттеглянето си - вместо това предпочита да се разходи за последно до Октагона

През уикенда Нейт Диаз се завърна към победите в своя втори професионален боксов мач, побеждавайки партньора на Поарие в тренировките Хорхе Масвидал с решение в реванша им в Анахайм.

Призовавайки за завръщане в UFC след триумфа си в главното събитие, любимецът на феновете от Стоктън приветства възможността да се бие за титлата с настоящия шампион в полутежка категория Леон Едуардс при завръщането си в октагона.

Джон Аник изтъква аргументите за двубоя Дъстин Поарие - Нейт Диас 

Въпреки това, ако водещият Джон Аник получи възможността да играе ролята на мачмейкър за завръщането на Поарие и Диас, той би изправил дуото заедно в един продължителен мач.

"Дъстин Поарие и аз разговаряхме на UFC 303, докато той беше там и работеше за телевизията", каза Джон Аник в подкаста Anik & Florian. "Просто в момента няма много битки за Дъстин. Изглежда, че той има апетита да излезе на победа. В момента последният двубой на Дъстин Поарие е безспорната шампионска загуба от Ислам Махачев."


"Дъстин намекна, че иска да се бие още веднъж, а в много краткия списък с опоненти, които всъщност имат някакъвю смисъл, е Нейт Диас", продължава Аник. "Така че, ще видим дали това е нещо, което действително ще се осъществи.

Очакваше се двамата да се бият на UFC 230 в Медисън Скуеър Гардън преди шест години, но тяхната предполагаема договорена битка отпадна, като и двете страни се обвиняваха взаимно за това, че двубоят не се е осъществил. 

Искате ли да видите как Дъстин Поарие се изправя срещу Нейт Диас при завръщането си в UFC

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес