Зареждане

Мохамед Мокаев победи Манел Капе в много скучна битка

Мохамед Мокаев победи Манел Капе в много скучна битка
Публикувано на: Юли 28, 2024 в 03:59 ч
Мохамед Мокаев записа тринадесета победа в професионалния ММА.

Непобеденият 23-годишен дагестанец победи Манел Капе с единодушно съдийско решение на UFC 304, което се провежда в Манчестър, Англия. Още преди битката беше горещо, тъй като след като Мокаев влезе в клетката, Манел се насочи към него, но охраната бързо го спря. Двамата имаха голямо желание да се бият, докато охранителите ги държаха на разстояние.

Всичко това се промени, след като прозчува сигнала за начало на битката. И Мокаев, и Капе буквално не направиха нищо в клетката. Те държаха битката на безопасно разстояние и нямаше много удари, което доведе до освирквания. Никой от двамата не пое рискове и почти до самия край на рунда стояха само в стойка. 

В самия край на рунда Капе удари Мокаев с успешни крошета, но нищо застрашаващо. Освен това 23-годишният Мокаев опита тейкдаун, но съперникът му го защити без никакви проблеми. Вторият рунд също започна спокойно. В един момент Капе се наведе и изглеждаше наранен, но това се дължеше на нараняване на пръста на крака му. 

Мокаев искаше да се възползва от това, като атакува съперника си, но нищо не се получи. Мохамед успя да пренесе битката на земята, но свали шортите на Капе и реферът спря битката. Той предупреди Мокаев и ги изправи в стойка като наказание. Въпреки контузията на крака Манел Капе все още се опитваше да продължи, но му беше трудно да се движи.

В третия рунд също нямаше много екшън. Мокаев пренесе битката на земята, а Капе приложи гилотина, но без успех. Капе вкара няколко удари с лакти. В края на рунда двамата се изправиха и не последва нищо интересно. Така след 3 скучни рунда съдиите отсъдиха в полза на Мокаев - (29–28, 29–28, 30–27).

Той вече е с рекорд 13-0-1 в ММА и 7-0 в UFC. Капе се раздели със серия от 4 поредни победи.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес