Зареждане

Дерек Чисора спечели войната с Джо Джойс

Дерек Чисора спечели войната с Джо Джойс
Публикувано на: Юли 28, 2024 в 07:39 ч
Докато песента My Way на Синатра звучеше в лондонската зала O2 Arena, Дерек Чисора поздрави феновете си. Той бе с много поражения по тялото си, но в крайна сметка - победител.

Чисора победи Джо Джойс в 10-рундов сблъсък, който вероятно бе най-бруталният и варварски боксов мач, в който е участвал. И двамата проявиха смелост, на която можеш само да се възхищаваш, и сърце на воин, което отличава боксьорите от другите спортисти.

Това беше брутална, дива, свободна битка, в която никой от двамата не обръщаше внимание на защитата.

"Лондон, обичам те", каза Чисора след това.

В отговор публиката му направи серенада.

"Не съм се боксирал от една година. Нещата бяха малко извън пътя. Бях във форма, но Джо е добър боксьор... Просто съм щастлив, че имам много фенове в Лондон."

"Беше фантастично, наслаждавах се на този бой", отвърна Джойс. "Мислех, че е равностоен. Това беше блестящо представяне, което той показа. Щастлив съм да споделя ринга с него. Каква легенда."


След това дойде ред на коментара на Чисора.

"Това не е последният ми бой. Имам още две."

Чисора спечели с 97-92 точки и два от 96-94 точки, но какъв труден, изтощителен двубой; див, жесток и двамата преминаха отвъд рамките на нормална боксова среща. 

Това беше неподправен хаос, не за хора със слаби сърца и не за тези, които мислят за бойците и как това може да им се отрази в доживотната им възраст. 

"Двама абсолютно истински воини. Каква битка - каза промоутърът Франк Уорън - Просто невероятно. Нужни са двама, за да се получи страхотна битка. Това беше епично."

По-късно Уорън добави:

"Никога не съм мислил, че тази битка ще продължи до края... беше близка битка... това беше брутална битка и тези битки в края на краищата ще си вземат своето то теб."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес