Зареждане

Изненадата е факт! Белал Мохамед доминира над Леон Едуардс и стана шампион

Изненадата е факт! Белал Мохамед доминира над Леон Едуардс и стана шампион
Публикувано на: Юли 28, 2024 в 08:05 ч
Белал Мохамед е новият шампион на UFC в полусредна категория.

Американецът с палестински корени доминира над Леон Едуардс и го свали от трона. Двамата оглавиха събитието UFC 304, което се проведе в Манчестър, Англия. Мохамед се представи блестящо и не даде никакви шансове на Едуардс. Битката продължи всички 25 минути и стигна до решение, което беше единодушно за Мохамед - (48–47, 48–47, 49–46).

Още в самото начало Мохамед пренесе битката на земята. Той държи Леон и вкарва удари. Едуардс успява да се изправи и двамата влизат в клинч. Разменят удари и колена. Последва разделяне, след което Леон вкарва тежко коляно и ъперкът. Белал наранява Леон с тежка комбинация, след което го събаря и го държи на земята до края на рунда. 1:0 за Мохамед.

Във втория рунд видяхме размяна на удари, след която Белал опитва събаряне, но Леон се защитава. Последва клинч и Мохамед свали Едуардс, след което му взе гърба. Двамата се изправят в клинч, но Белал пак сваля Леон и му взима гърба. Изправят се още веднъж и Белал печели ценно време контрол в клинча.

В последната минута Леон обърна нещата и събори Мохамед, след което го залепи към мрежата и го държа до края на рунда. 2:0 за Мохамед.

В третия рунд Белал скъси дистанцията и събори Едуардс. Леон обърна нещата, след което взе гърба на Мохамед и опита да го удуши. До края на рунда Леон държа Мохамед на земята в триъгълник. Това е първи спечелен рунд за шампиона, който най-накрая се събуди. И двамата имат доста минути контрол един над друг. 

В четвъртия рунд Белал пресира и влиза в клинч. Той взе гърба на Леон и му вкарваше удари. Мохамед се уви около Леон и го държи на земята. Така той продължава да печели ценно време контрол. Леон не може да се измъкне и губи битката. В последните секунди Едуардс зае доминантна позиция, а Белал се вкопчи в него и времето изтече. 3:1 за Мохамед.

В последния рунд Белал пак потърси клинча и взе гърба на шампиона. Той го свали на земята и му вкарва удари. Леон губи битката, но не знае как да се измъкне. Белал точкува с удари и чака времето да изтече, за да спечели. В последните секунди Леон се измъкна и му вкара лакти, които пуснаха кръв на Мохамед. 

Белал се вкопчи в Леон като удавник за сламка и сирената прозвуча. 4:1 за Мохамед и той печели с решение на съдиите - (48–47, 48–47, 49–46).




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес