Зареждане

Клариса Шийлдс не се изпоти по пътя към победата с нокаут

Клариса Шийлдс не се изпоти по пътя към победата с нокаут
Публикувано на: Юли 28, 2024 в 07:45 ч
Клариса Шийлдс заяви, че ще има повече сила зад ударите си, и доказа, че държи на думата си, като повиши теглото и спря Ванеса Лепаж-Жоанис във втория рунд и добави титлите на WBC в тежка и WBO в полутежка категория към препълнената си колекция в Little Caesars Arena в Детройт. Битката се проведе в категория 79 кг, която WBC определя като тежка за жени.

Шийлдс (15-0, 3 нокаута), златна олимпийска медалистка от 2012 и 2016 г., нямаше нужда от много време, за да се наложи срещу защитаващата титлата си шампионка от Квебек, Канада. Ляво кроше срещу Лепаж-Йоанис (7-2, 2 нокаута) в първия рунд, което накара Шийлдс да отприщи яростна канонада от удари, за да завърши рунда.


Лепаж-Йоанис се опита да избута Шийлдс назад във втория, но контра дясна ръка от въжетата я повали по гръб. След като Лепаж-Йоанис се изправи на крака, Шийлдс веднага премина в атака и отново повали съперничката си с друг десен прав. Представителите на Лепаж-Йоанис застанаха на ринга, очевидно готови да хвърлят кърпата, но Шийлдс продължи, като повали противничката си за трети път и предизвика спирането на срещата.

"Шокирах себе си, няма да лъжа", каза Шийлдс след това. "Влязох много бавно в първия рунд, защото не съм глупачка."

Но щом е почувствала, че е наранила съперничката си с лявото кроше в първия рунд, тя е тръгнала към финиша.

"Знаех, че съм силна в лагера, но тази вечер бях суперсилна", каза тя. "Може би ще остана в тежка категория."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес