Зареждане

Хамзат Чимаев се върна обратно към тренировките

Хамзат Чимаев се върна обратно към тренировките
Публикувано на: Юли 3, 2024 в 00:00 ч
Непобеденият претендент в полусредна категория Хамзат Чимаев изглежда отново е в добра форма - той се завръща към тренировките в гората, след като съобщено за "жестоко" заболяване го лиши от възможността да се бие на UFC Fight Night Saudi Arabia в края на миналия месец.

Непобеденият претендент Хамзат Чимаев, който трябваше да се завърне в първото издание на промоцията в Рияд, беше отстранен от потенциалния елиминатор за титлата срещу бившия шампион Робърт Уитакър, тъй като беше съобщено за хранително отравяне, довело до хоспитализация.

Хамзат Чимаев се завръща към тренировките след битка с болестта

Седнал отстрани, Чимаев наблюдаваше как любимият на феновете Уитакър спря възхода на Икрам Алискеров - австралиецът довърши дагестанския претендент с бляскава победа с нокаут в първия рунд в Саудитска Арабия. 

Хамзат все още планира да се завърне в действие по време на ежегодното пътуване на промоцията до Абу Даби за UFC 308, като бяха споделени кадри, на които се вижда как чеченецът тренира в гората в очакване на завръщането  си.


Чимаев постигна тринадесетата си поредна победа в UFC 294 срещу бившия неоспорим шампион в полусредна категория Камару Усман, побеждавайки нигерийския ветеран с решение.

Призовавайки за нова среща с родения в Окланд нападател Уитакър вбъдеще след отменения им сблъсък в UFC Саудитска Арабия, австралиецът директно каза на Чимаев как е "избегнал куршум", пропускайки тяхната битка.

"Бях доста подготвен", каза Robert Whittaker "На 99 процента съм сигурен, че щях да прегазя и Хамзат Чимаев. Пътищата ни може да се пресекат някой ден в дивизията, като сме на върха на играта, но той избегна куршум тази вечер, това е сигурно."

"... Както казах, аз съм в средна категория, ако той е в средна категория - защото знам, че понякога се бие и в полусредна категория - ако и двамата сме на върха на играта, пътищата ни може да се пресекат", обясни Робърт Уитакър. "Не съм се измъквал от теб. Не съм подписал договор, за да не се бия с теб."

С кого искате да се бие Хамзат Чимаев при завръщането си в UFC?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес