Зареждане

Хамзат Чимаев бесен, че го сравняват с Хабиб Нурмагомедов

Хамзат Чимаев бесен, че го сравняват с Хабиб Нурмагомедов
Публикувано на: Септември 23, 2024 в 22:23 ч
В навечерието на завръщането си следващия месец на UFC 308 непобеденият Хамзат Чимаев твърди, че е бил „провокиран“ от скорошните сравнения с бившия безспорен крал на леката категория Хабиб Нурмагомедов, като твърди, че вече няма да реагира на критиците, които твърдят, че руснакът вероятно ще го победи с лекота.

Чимаев, настоящият дванадесети в средна категория, трябва да се завърне в действие в края на следващия месец в главното събитие на UFC 308, като се изправи срещу бившия носител на златото в дивизията Робърт Уитакър в петрундов сблъсък.

Роденият в Чечня претендент Чимаев, който през октомври миналата година постигна баланс от 13-0, наскоро записа спорна победа с решение над бившия шампион Камару Усман.


Отстранен от двубой с гореспоменатия Уитакър още през юни на фона на съобщенията за борба с „жестоко“ заболяване, Чимаев е обект на скорошни нападки от настоящия крал в средна категория, Дрикус дю Плесис, на фона на продължаващата му липса на активност в бойните спортове.

Хамзат Чимаев говори за сравненията с Хабиб Нурмагомедов


Въпреки това по време на първоначалния си възход в октагона, боецът на AllStars MMA, Чимаев си навлече масови сравнения поради ранната си доминация с тази на члена на Залата на славата Нурмагомедов - което според него го е „провокирало“.

„Тъкмо робих в UFC и - започнаха да ме сравняват с Хабиб Нурмагомедов и други бойци“, каза Хамзат Чимаев. „По-специално с Адлан Амагов. Разбира се, когато постигнеш някакви добри резултати, те казват: „О, той е като Хабиб или Адлан Амагов...“ Но всеки има свои собствени постижения. Аз имам своето, Хабиб и Адлан имат своето - всеки боец иска да създаде свое собствено наследство“.

„Затова не се чувствам добре да бъда сравняван с някой друг“, обяснява Хамзат Чимаев. „Просто се изнервих, тъй като някой каза, че Хабиб ще ме разбие, затова отговорих на този пич. Въпреки че не трябваше да го правя. Казах: „Добре, ако Хабиб иска да ме смаже, готов съм да го смажа“, а те просто раздухаха това“.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес