Зареждане

Франсис Нгану се изказва за това крие ли се Джон Джоунс от Аспинал

Франсис Нгану се изказва за това крие ли се Джон Джоунс от Аспинал
Публикувано на: Октомври 10, 2024 в 20:28 ч
В навечерието на мащабния си дебют в Професионалната лига на бойците (PFL) Франсис Нгану сподели мнението си за твърденията, че настоящият крал на UFC в тежка категория Джон Джоунс пословично е "пропуснал" двубой за обединяване на титлата с настоящия временен шампион Том Аспинал.

Нгану, бивш неоспорим шампион в тежка категория под знамето на Дана Уайт, ще се изправи за първи път в SmartCage следващия месец в Близкия изток, където ще се бие срещу бразилската сила Ренан Ферейра в очакван двубой.

Неотдавна, когато се изправи срещу бившия двукратен световен шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа по-рано тази година, нокаутьорът Нгану беше спрян по унищожителен начин от родения в Уотфорд боксьор, който го нокаутира във втория рунд.

Миналото лято Нгану направи своя професионален боксов дебют, като се изправи срещу непобедения тогава шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри, завършвайки с изключително противоречива загуба с разделено решение.
 

Франсис Нгану се изказва за разрива между  Джон Джоунс и Том Аспинал

Свързван с чудовищна битка за титлата в тежка категория с настоящия шампион Джоунс по време на престоя му на трона на дивизията през 2021 г., Нгану сподели мнението си за твърденията от тази година, че "Bones" явно прави всичко възможно, за да избегне обединяване на титлите с Аспинал.

"Това е ситуация, която е забита в ъгъла за всички", каза Франсис Нгану пред Шакил Махджури по време на скорошно интервю. "Кой е длъжен да проведе битката, която иска, шампионът или временният шампион? Кой е в позиция да избира? Единствената причина, поради която стигнахме дотук, е, че организацията прави така, че всичко да се случи, тя организира всичко".


"Не мисля, че вината трябва да е на Джон Джоунс или Том Аспинал," обясни Франсис Нгану. "Всеки твърди какво е правилно, но никой не иска да обвинява организацията, нали? Всъщност той не иска някой да му казва с кого да се бие. На този етап той има известно влияние по този начин. Не казвам, че никой от тях не е прав, но ситуацията е малко сложна."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес