Зареждане

Алекс Перейра помогна на Артьом Вахитов да влезе в UFC

Алекс Перейра помогна на Артьом Вахитов да влезе в UFC
Публикувано на: Октомври 10, 2024 в 02:00 ч
Бившият съперник на Алекс Перейра в кикбокса Артьом Вахитов вече има място в UFC с малко помощ от самия шампион. Перейра отиде да гледа битката на Вахитов и се застъпи за него пред Дейна Уайт, за да подпишат с руснака. Осмият епизод от сезон осми на Contender Series се проведе в Лас Вегас, в UFC APEX.

След пет битки главният изпълнителен директор на UFC Дейна Уайт раздаде договори на четирима от петимата победители. Един от тях е Артьом Вахитов. Най-забележителният момент от вечерта беше основната битка между Вахитов и Ислем Масраф, която привлече внимание. Вахитов е бивш шампион на GLORY, най-известен с двете си битки с настоящия шампион на UFC Алекс Перейра.

Всъщност Вахитов е последният човек, победил Перейра в кикбокса. С възможността да спечели договор с UFC, Перейра реши да отлети до Лас Вегас, за да гледа битката на стария си съперник отблизо. Това се оказа добро решение и за двамата, тъй като Вахитов се възстанови след бавен старт и нокаутира Масраф в първия рунд.

Въпреки силния завършек, представянето на Вахитов беше смесено, което остави Дейна Уайт под съмнение дали да предложи договор. В крайна сметка Уайт извика Перейра, за да говори с него, и „Poatan“ беше този, който се застъпи за бившия си опонент от GLORY. Това доведе до договор с UFC за Вахитов, който мечтае за още една битка с Перейра.

Уайт обясни, че форматът Contender Series може да даде огромен тласък на кариерите на бойци като Вахитов. Според него повече хора са видели Вахитов да се бие в онази вечер, отколкото през цялата му кикбокс кариера в GLORY. Уайт намекна, че е готов да привлече повече кикбоксьори в ММА.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес