Зареждане

Дрикус Дю Плеси: Враждата с Адесаня беше истинска! Сега съм най-добрият

Дрикус Дю Плеси: Враждата с Адесаня беше истинска! Сега съм най-добрият
Публикувано на: Август 20, 2024 в 02:00 ч
Битката за "най-добрият ММА боец с африкански корени" приключи. Тя беше спечелена от Дрикус Дю Плеси, който защити своя UFC колан в средна категория, след като задуши Израел Адесаня в четвъртия рунд. Това се случи на събитието UFC 305, което се проведе миналия уикенд в Австралия.

Адесаня си взе една година почивка преди тази битка. Той говореше, че не е на себе си в последния си мач, в който загуби титлата от Шон Стрикланд през септември 2023 година. Израел внезапно загуби своя ритъм, усет, стремеж и всичко, което го правеше толкова изключителен боец.

В битката с Дю Плеси Адесаня не се представи зле, но Дрикус доказа, че в момента е по-добър. В последната година двамата си спретнаха вражда и се обиждаха един друг. Сега битката вече е в миналото, а с това и враждата отива в миналото:

„Много хора са объркани защо Израел и аз си отдадохме уважение след битката. Причината е проста. Ако прекарате по-малко от двайсет минути в клетка с някого, тогава няма нужда да подклаждате тази омраза. Това уважение ще дойде автоматично. Във всеки случай враждата между нас беше истинска. Аз самият не очаквах да ескалира така. 

Имаше много неща, които ме дразнеха в Израел, но предпочитах да ги обсъдим в клетката. Сега наистина нямам причина да не го уважавам, защото съм изпитал от първа ръка защо той беше най-добрият. Сега аз съм най-добрият. Това е моята ера, но се прекланям пред неговото величие и това, което направи.“, каза Дю Плеси.

Ще успее ли Дю Плеси да подобри рекордите на Адесаня ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес