Зареждане

Професионални боеве с възглавници ? Те ще се развият като UFC!

Професионални боеве с възглавници ? Те ще се развият като UFC!
Публикувано на: Март 9, 2023 в 00:00 ч
Pillow Fight Championship, или PFC, се опитва да превърне боевете с възглавници в професионален спорт, но за разлика от MMA, „всеки може да се състезава и всеки може да спечели“. Стив Уилямс e създадел на организацията PFC, която вече проведе няколко галавечери в САЩ.


„Наистина не е нужно да обяснявате боя с възглавници на хората – това е красотата“, казва Уилямс. 

В боевете с възглавници състезателите се съпоставят според относителния размер и нивата на опит от това, което се нарича „мачмейкър“ във вселената на бойните спортове. Има само 3 рунда, които продължават по 90 секунди, защото става практически невъзможно да правиш това повече от 4 минути, дори да си в добра форма. 

„Има агресия в битките с възглавници, но никой не се наранява. Много хора не искат повече да виждат кръвта и насилието.”, смята Уилямс.

Уилямс определя PFC като следващото UFC – най-голямата организация за смесени бойни изкуства (MMA) в света. Той копира много от франчайзинг бизнес модела на организацията на Дейна Уайт. PFC въплъщава идеята за битка без риск от сериозни телесни наранявания. 

Уилямс отбелязва, че е похарчил над $350 000 от собствените си пари, за да продуцира тези битки и не е спечелил нито стотинка в замяна. Той обаче вярва, че в бъдеще тази инвестиция ще си струва. Разбира се, има и шампионски пояси в организацията за боеве с възглавници.

В една от последните галавечери на PFC, 16 мъже и 8 жени от САЩ и Южна Америка се състезаваха в една елиминационна група за шанс за титлата и наградата от $5000. Всички мачове са 2 кръга, с изключение на финала, който е 3. 

Всеки състезател имаше треньор и друг човек в ъгъла си, които носят униформа с марката PFC. В битките с възглавници също има победи с нокаут, но те не са толкова тежки нокаути като тези в ММА.

„Няма да повярвате какво се случва. Япония, Англия, Бразилия, Америка – всички искат да знаят за боевете с възглавници.“, хвали се oснователят на PFC.

Неговият план да инсталира програмата в училища, фитнес зали и доджота по целия свят се излюпва експедитивно с модел за поръчка по пощата – обадете се на PFC и поръчайте доставка на пакет с официални възглавници на PFC до прага на вашата фитнес зала.

Уилямс мисли за детската лига, като отбелязва, че връзката между контактните спортове и неврологичните заболявания като CTE е направила родителите по-малко склонни към футбола и бойните изкуства.  

„Сигурен съм, че един ден ще имаме бой с възглавници за милиони долари и светът ще гледа.“, вярва Уилямс 

Ето какво представляват битките с възглавници:


Иновативният правилник предизвиква фурор в САЩ, а и в други краища на света.

В България Pillow Fighting Championship също ще проведе битка с възглавници - тя ще бъде част от предстоящата международна бойна галавечер MMA Bushido 88, която ще се проведе на 22-ри април в столичната зала "Универсиада". Битката от PFC ще бъде с оригиналното оборудване на организацията и по техен правилник.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес