Зареждане

История от живота на Николай Валуев: Преби дядо, а сега пише закони!

История от живота на Николай Валуев: Преби дядо, а сега пише закони!
Публикувано на: Декември 23, 2022 в 00:00 ч
Преди няколко дни в Русия беше арестуван Дмитрий Пирог, който е бивш шампион в бокса, а към днешна дата депутат от Държавната дума.

Пирог, който беше на почивка с група приятели, гледайки финала на Световното първенство, чакаше своя полет. Преди да си тръгне той поискал сметката, след което му донесли бележка за 20 000 публи.


Според различни източници депутатът или не могъл, или не искал да плати сметката и персоналът извикал полиция. Дмитрий решил да се държи грубо със служител на реда, след което го поставиха на колене и му сложиха белезници.

Пирог явно трябваше да проучи биографията на своя колега в Държавната дума, легендарният Николай Валуев. Преди да се премести в политическото поле, гигантът понякога попадаше в неприятни истории.

Най-шумният скандал с негово участие се случи на паркинга на спортния дворец "Спартак" на 19 януари 2006 година. Тогава съпругата на боксьора Галина отново се скарала със служителя на паркинга Юрий Сергеев, който си позволил доста груби изрази срещу жената.

Галина се обадила на съпруга си, който пристигнал, след което решил да накаже възрастният пазач. Какво точно се е случило между тогава действащия световен шампион по бокс и 61-годишния охранител остава загадка.

След тяхната среща Сергеев трябваше да бъде хоспитализиран. Той беше диагностициран с мозъчно сътресение и няколко други наранявания. Възрастният мъж очевидно нямаше шанс в битката с грамадния Валуев, което не спря ядосания шампион.

След това имаше скандали и множество процеси. Николай беше признат за виновен в побой и осъден да плати глоба. Накрая наказателното дело е затворено едва през 2010 г. поради липса на състав на престъпление.


Валуев, между другото, не се опитваше да се оправдава, което му прави чест:

„Галя няколко пъти ми се оплакваше, че гардовете в „Спартак“ са пълни глупаци. Тя ме помоли да говоря с тях. Помислих си: "Може би ще си струва". 

В нашата страна като цяло грубостта към жена се счита за правило. Не трябва да бъде така. 

И гардът получи не само за Галя, но и за всички останали жени, изпаднали в подобни ситуации, които не могат да отстояват себе си. 

Съжалявам за постъпката си. Надявам се, че сега никой няма да има желание да унижи съпругата ми.“, каза боксьорът пред руските медии след побоя.

Но от 2011 г., когато Валуев стана депутат от Държавната дума, той вече не се появява в подобни истории.

Може би работата в политиката го промени, или просто бившият боксьор стана по-мъдър. Във всеки случай Пирог трябва да последва примера на по-възрастния си другар.

Влизането в скандали с участието на правоприлагащите органи не е най-добрият начин да се докажете пред избирателите.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес