Зареждане

Арман Царукян ще снима видео срещу тормоза, за да намали наказанието си

Арман Царукян ще снима видео срещу тормоза, за да намали наказанието си
Публикувано на: Юли 17, 2024 в 07:54 ч
Арман Царукян не позволява на нищо да попречи на първата му възможност за титла в UFC - включително и на отстраняването му от Атлетическата комисия на щата Невада.

След като се нахвърли върху фен повреме на излизането си от UFC 300, "Ahalkalake" беше отстранен за девет месеца, което го постави извън клетката до края на 2024 г. и уби всякакви шансове да се бори за титлата в лека категория преди края на годината. Въпреки това NSAC са готови да намалят наказанието на шест месеца, ако Царукян участва в обществена реклама срещу тормоза.


По този начин той ще може да се завърне през октомври, точно навреме, за да предизвика Ислам Махачев на 26 октомври, когато UFC се връща в Абу Даби. 

"Ще заснема този клип срещу тормоза в началото на август, а отстраняването ми приключва на 13 октомври", заяви Царукян. "Просто трябва да направя това видео, след което се надявам, че ще се бия в края на октомври или началото на ноември."



"Трябва да направя видеото, за да помогна на кариерата си", добави той. "И това не ме притеснява, ще бъде само от полза за кариерата ми. А и всъщност няма никакъв смисъл да се нахвърляш върху някого и да хабиш енергията си, когато излизаш за истински бой. Проблемът е, че аз съм човек с горещ темперамент. Или съм много любезен, или много ядосан и никога не намирам среден вариант. Дори когато тренирам съм така... Такава е природата ми."


Арман Царукян има устна договорка да се бие за титлата в лека категория

Последната поява на Махачев в октагона беше срещу Дъстин Поарие през юни. "Dagestani Destroy" си осигури трета защита на титлата в лека категория, като спечели в петия рунд над "Diamond" в Нюарк, Ню Джърси. 

Въпреки че Царукян очевидно е следващият човек на опашката, Махачев изглеждаше много по-заинтересован от потенциален сблъсък между шампион и шампион с носителя на титлата в полусредна категория Леон Едуардс.

Запитан дали има притеснения дали UFC няма да организира този двубой, вместо да му даде дългоочаквания реванш с Махачев, Царукян отхвърли тази възможност, разкривайки, че вече има устно споразумение.

 "Не, няма да го направят, защото имаме устно споразумение, че се бия за титлата", каза той. "Не знам дали Ислам е казал това, но ми казаха, че аз съм следващият на опашката.

"Честно казано, не ме интересува дали той ще се премести в по-горна категория", добави Царукян. "Тогава просто ми дайте временната титла или той  да освободи титлата. И аз ще се бия с него за нея. Не става въпрос за борба с Ислам на всяка цена. Просто трябва да стана шампион."


Царукян направи своя дебют в UFC срещу Махачев през април 2019 г., като не успя да се справи и загуби с решение. Оттогава насам "Ahalkalake" има резултат 8-1 и се намира на първо място в ранглистата на претендентите в дивизията след впечатляващото си представяне срещу бившия шампион Чарлз Оливейра

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес