Зареждане

Камару Усман: Искам реванш с Хамзат Чимаев, защото знам, че ще го победя

Камару Усман: Искам реванш с Хамзат Чимаев, защото знам, че ще го победя
Публикувано на: Юли 18, 2024 в 20:00 ч
В момента Хамзат Чимаев е без мач, но едва ли ще бъде трудно да му уредят такъв. Не са много хората, които искат такава битка, но Камару Усман не се страхува. През октомври 2023 г., когато се проведе турнира UFC 294, Чимаев прие с кратко предизвестие да се бие с Камару Усман. Това се случи, след като Пауло Коста се оттегли от битката им.

Усман прие тази среща, въпреки че нямаше никаква подготовка, защото и за него беше кратко предизвестието. Противно на очакванията Усман даде сериозен отпор на чеченеца и в последния рунд може да се каже, че го надиграваше. Чимаев изразходи цялата си енергия в първия рунд, но не успя да приключи Усман и се измори. 

В крайна сметка Чимаев спечели с решение, но не впечатли и получи критики. Хората похвалиха Усман за представянето му, което беше лишено от подготовката, а тя можеше да бъде решаваща. Сега Усман иска още един шанс, защото вярва, че ще победи.

„Никога не съм възразил срещу резултата. Разпознавам Хамзат и го виждам като човек, който се опитва да докаже нещо в живота. Но ми се струва, че ако се бихме в битка от пет рунда, щях да го победя. Всеки в тази зала можеше да усети, че Хамзат става все по-слаб с всеки рунд и имайки предвид факта, че той тренираше, а аз не, имаме интересен сюжет за евентуален реванш.

Не знам дали UFC имат интерес към реванша. Аз просто казвам, че съм готов, ако има интерес. Можем да влезем в битката при равни условия, ако и двамата имаме еднакво време да се подготвим и да поставим нещата в перспектива.“, каза Усман.

Трябва ли да има такъв реванш ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес