Зареждане

Багата продължава да се бори за живота си

Багата продължава да се бори за живота си
Публикувано на: Март 30, 2012 в 00:54 ч

Източник: Lifestyle.bg


Повече от месец 25 - годишният самбист е в тежко състояние, след като бе намушкан с нож в столично заведение. Терапията остава същата, във връзка с продължаващото септично състояние на пациента, съобщиха от пресслужбата на "Пирогов". На 23 март стана ясно, че хемодиализа подпомага дейността на бъбреците на Багата.

Той е на изкуственото дишане, като за целта съзнанието му е медикаментозно модулирано. Инфекцията е контролирана, като се прилагат антибиотици по данни на микробиологичното изследване. Благой Иванов беше наръган с нож при нападение в столично заведение на 26 февруари в малките часове на нощта. Още тогава той беше подложен на шестчасова животоспасяваща операция. Оттогава състоянието му е тежко, той е на апаратно дишане и в медикаментозна кома. Медиците, които денонощно се грижат за Багата, се сменят на всеки 12 часа. "Не е вярно, че на Благой Иванов му е махната охраната, както ме питат от други медии", заяви шефът на пресцентъра на "Пирогов" Стоян Узунов. "Възможно ли е на жив човек да премахнеш предпазната мярка, която в случая е много важна!", възмути се той. Междувременно през изминалата седмица в параклиса на "Пирогов" е била забелязана майката на обвинения за намушкването люлински наркотрафикант Даниел Иванов-Дъмпела.

Тя палила свещички за здраве и се интересувала от здравословното състояние на потърпевшия. Според последна информация, един от водещите нефролози у нас - доц. Адриана Анадолийска е била помолена да консултира по спешност пациента. Благодарение на нейната своевременна професионална намеса един от бъбреците на боеца е започнал да функционира.

От централната реанимация на "Пирогов", където неотлъчно се грижат за Благой Иванов, казват, че пациентът е свалил над 25 кг, а защитните сили на организма му все повече намаляват.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес