Зареждане

'Усетих го' Алекс Перейра е бил затруднен от Раунтри във втория рунд

'Усетих го' Алекс Перейра е бил затруднен от Раунтри във втория рунд
Публикувано на: Октомври 7, 2024 в 14:15 ч
Алекс Перейра и Халил Раунтри влязоха в битка на UFC 307, като и двете страни понесоха щети. 

Изненадващо тази битка се разигра почти изцяло на крака. Раунтри и Перейра така и не се ангажираха с тейкдауни; вместо това дуото предпочете да проведе кикбокс мач. 

През първите три рунда нещата бяха доста равностойни, но в четвъртия рунд картината определено се промени. През първите три рунда Перейра не налагаше кой знае какво темпо и вместо това просто реагираше на това, което Раунтри раздаваше, и в замяна предоставяше своите последователни, но не прекалено активни атаки. 

Ударите с крака бяха много, въпреки че Раунтри е обратен гард. И макар че в първите рундове Раунтри имаше голям успех с ръцете си, това беше почти капан, заложен от шампиона. Перейра сякаш усещаше противника си в тези първи три рунда, като същевременно внимаваше да не изостава по обем.

Във втория рунд обаче шампионът изживя много скептичен момент, когато сякаш бе изпуснат за момент от гладния си противник. 

Алекс Перейра коментира момент във втория рунд на двубоя

Това, което се случи, беше като поезия в движение. Халил Раунтри се изплъзна от удар с на Перейра и сякаш разколеба противника си с ловък контраудар. За съжаление това щеше да бъде най-големият момент за Раунтри в битката и оттам нататък всичко тръгна надолу. 

Перейра започна да упражнява все по-голям натиск с напредването на боя и в четвъртия рунд всичко приключи. Бразилецът не губеше време да настъпва напред и да нанася удари. През целия рунд той постоянно нанасяше удари на противника си и в края на краищата превърна Раунтри в подута и окървавена каша, която се сгромоляса на платното. 

След победата си и успешната защита на титлата Алекс Перейра обясни какво е било по време на онзи момент във втория рунд на двубоя. 

"Ако това е моментът, за който си мисля, аз усетих удара. Но трябва да го изгледам отново, не съм сигурен", заяви Алекс Перейра пред медиите на пресконференцията след двубоя. "Мисля, че беше нещо въртящо се, може би. Бях с гръб към него. Не си спомням. Но, да, усетих го много добре."


Колко близо според вас беше Перейра до това да бъде довършен по време на този момент във втория рунд на двубоя?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес