Най-големият сайт за бойни спортове

       

10 невиждани до сега Gracie Challenge двубоя

10 невиждани до сега Gracie Challenge двубоя
Публикувано на: Февруари 11, 2014 в 09:04 ч
Снимка: wikimedia.org
Корените на UFC идват директно от Gracie Academy в Калифорния и усилията на Rorion Gracie да популяризира бразилското жиу-житцу чрез предизвикателства в неговия гараж. Той е предложил на всеки да дойде и да се изправи срещу него или учениците му в двубои без правила, за да се убеди в превъзходството на жиу-житцу.

В бойните изкуства всеки треньор е казвал на учениците си, че преподаваното от него изкуство е най-доброто. Но всъщност никой не е доказал това.

Ученикът от Gracie Academy, Art Davie, е сметнал че предизвикателствата на Gracie от миналото биха били интересни и е записал няколко двубоя на касетка. След като тези записи предизвикали огромен интерес, те станали концепцията за голямото състезание, известно в наши дни като Ultimate Fighting Championship.

Сега синовете на Rorion - Rener и Ryron пускат още записи на двубои от началото на 90-те.
 
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

4 грешки, които правят състезателите по жиу-житцу по време на турнири

4 грешки, които правят състезателите по жиу-житцу по време на турнири
Състезанията по бразилско жиу-житцу натоварват не само физиката, но и психиката. Вижте какви са най-често допусканите грешки на състезанията.
Статии » януари 17, 2014 (0)
цялата статия

Първият събмишън

Първият събмишън
Някои трениращи се демотивират, ако бъдат заключени още в началото на тренировката. Как да продължите уверено след това?
Статии » декември 6, 2013 (0)
цялата статия
Мнения в Facebook