Зареждане

Хабиб иска да подготви млад муайтай феномен за ММА

Хабиб иска да подготви млад муайтай феномен за ММА
Публикувано на: Октомври 7, 2024 в 08:05 ч
Легендата на UFC Хабиб Нурмагомедов иска да обучи 17-годишния "Джоджо" Йохан Газали за потенциален бъдещ дебют в ММА. В момента "Джоджо" е феномен в муай тай.

Йохан Газали

Само на 17 години Йохан Газали е изгряваща звезда в света на муай тай. И двамата му родители са тренирали муай тай, а той започва да тренира, когато е само на 10 години, преди едва седем години. Малайзийско-американският боец впечатли феновете на муай тай с 16-секундния си нокаут срещу Падетсук Феъртекс. Досега в ONE Championship той има рекорд от 6-1, като е спечелил повечето от тези срещи с нокаут.

Хабиб Нурмагомедов

Дагестанецът Хабиб Нурмагомедов е смятан за един от най-великите майстори на смесените бойни изкуства за всички времена благодарение на участието си в леката категория на UFC. Доминиращите му победи го превърнаха в международна звезда. След като се оттегли с непобеден рекорд и освободи световната си титла, "The Eagle" се зае да обучава бъдещи шампиони.

Един от най-успешните му ученици е настоящият шампион на UFC в лека категория Ислам Махачев. Плюс това, шампионът на Bellator MMA Усман Нурмагомедов и най-високопоставеният Умар Нурмагомедов.


Хабиб Нурмагомедов наскоро оцени уменията по муай тай на Йохан Газали в Малайзия и отбеляза:

"Знам, че той е добър млад страйкър, каза ми, че в бъдеще иска да премине към ММА, когато завърши с муай тай. Винаги е добре дошъл в Дагестан и може да тренира в нашата зала. В ММА трябва да се тренира борба и той ще подобри това, като тренира при нас."

Относно евентуалното откриване на зала в Малайзия бившият шампион на UFC заяви:

"Това е много добра идея. Мислим за това. Защо да не отворим зала тук и да доведем добри треньори? Това ще е добре за целия малайзийски ММА."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес