Зареждане

По-различната тренировка TABATA TREK

По-различната тренировка TABATA TREK
Публикувано на: Февруари 27, 2015 в 00:27 ч

Соня Ян ще разкаже подробно за една нова, различна и резултатна тренировка и защо е препоръчително тренирането по този метод.

Моята цел е, да вдъхновявам хората, да започнат своето духовно и физическо израстване.  Обикновено малките, елементарни промени са именно тези, които носят най-големи резултати в живота ни. А големите неща ще започнат да се случват тогава, когато овладеем собствените си действия и мисли. Трансформацията на тялото не се изчерпва със спорт и хранителен режим. Ако искате да постигнете истинска промяна, ще са ви нужни увереност, мотивация, постоянство и воля.  За  постигане на мечтаните резултати, трябва да излезнем от зоната си на комфорт и наистина да натоварим тялото си на макс....
 
 

Защо Табата, а не кардио?

Протоколът табата  е разработен от японският професор Изуми Табата и дава отлични резултати за ускоряване на метаболизма и сваляне на излишните килограми. Изводите от множество проведени изследвания доказват, че 4-те минути табата водят до по-голямо увеличаване на аеробния и на анаеробния капацитет на трениращите и изгарят много повече калории и мазнини, отколкото час ниско и средноинтензивна кардио дейност като бягане, велоергометър, кростренажор и т.н.

Горенето на калории и мазнини при ниско и средноинтензивните тренировки приключва с края им, докато при високоинтензивното натоварване изгарянето продължава дълго след като е завършило физическото натоварване. С една дума тялото влиза в максимален режим на горене на мазнини, а метаболизмът остава завишен часове след края на тренировката!
 
 

Какво е TABATA TREK?

TABATA TREK е разработена програма, същояща се от 8 високо интензивни интервали от 20 секунди максимална активност плюс 10 секунди почивка. Тренировката представлява четири минутни серии на спининг колело, плюс 4 минутни серии упражнения на земя (собствено тегло). Броят на кръговете е 11. На всяка тренировка комбинацията от упражнения е различна и цели цялостно натоварване на тялото.
 
 „Определението за лудост е да правиш едно и също нещо, отново и отново, и да очакваш различни резултати.“
- Алберт Айнщайн
 
Опитайте да тренирате по този метод и сами ще можете да се уверите в неговата ефективност. С TABATA TREK никога няма да ви е скучно и монотонно по-време на тренировка. Активността през всеки ден от живота Ви е в основата на Вашето здраве и добра физическа форма – и има стотици начини да я постигнете. Намерете вашата страст и вземете максимумът от своето тяло!

Може да се включите в часовете TABATA TREK всеки вторник и четвъртък от 16:30 ч. и неделя от 19:00 ч.
В ATAMA Wellness Club на ул.“Черковна“ 86.
 
соня ян

Соня Ян е сертифициран кросфит треньор CCFC и  член на Националната асоциация по сила и кондиция. Дългогодишни занимания с лека атлетика, муай тай, фитнес, кросфит и спортно хранене. Професионални знания в областта на физиологията, биохимията, здравословния начин на живот и физическата трансформация чрез промени в хранителния режим, кросфит и упражнения с тежести.
Контакти: ул.“Черковна“ 86, гр.София, gsm: 0888568077 или Facebook.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес