Зареждане

6 практични съвета за кардио тренировката

6 практични съвета за кардио тренировката
Публикувано на: Август 12, 2013 в 17:18 ч
Снимка: staticflickr.com
Философията зад тренировките за загуба на тегло е простичка: изразходвайте повече калории, от колкото приемате. Ако целите ви са да свалите мазнини, вкарвайте в тренировъчната си програма 4-6, 30-60 минутни кардио през седмицата.
 

Тичайте на гладно

 
Ако можете, правете кардио тренировка преди първото си хранене за деня. Тялото ще използва мазнините като първичен източник на гориво, тъй като запасите ви от гликоген ще са изчерпани. Ако се притеснявате, че ще свалите и част от мускулната си маса, приемете 10-20 грама суроватъчен протеин преди тренировката, но стойте далеч от въглехидратите.
 

Горене след тренировките

 
След аеробните упражнения метаболизмът ви продължава да работи на бързи обороти за около 60 минути до 12 часа, в зависимост от интензитета и продължителността на тренировката.


 

Излезе навън

 
Пробвайте в следващата си тренировка да потичате на пясък, ако сте на почивка на море, например. Тичането по пясък е по-трудоемко от тичането върху твърди повърхности като асфалт. Това е и по-щадящ за ставите подход. Тичането по трева също не натоварва толкова ставите и сухожилията.
 

От бързо към бавно

 
Вместо да започнете с бавно темпо и постепенно да ускорите, направете интензивната си кардио тренировка в началото, а след това довършете с бавни движения, с които да изгорите още повече мазнини. След 2-3 минути загрявка, веднага включете оборотите на 80-85% максимален сърдечен ритъм за около 15-20 минути, преди да забавите (60-65% максимален сърдечен ритъм) за последните 10-20 минути.
 

Тренирайте интервално

 
Освен ако не сте добре трениран атлет, ще ви е трудно да поддържате високия ритъм за твърде дълго време, така че най-добрия начин да подобрите аеробните си постижения с интервални тренировки. При него редувате много интензивни периоди на натоварване, с по-ниски, по времето на които се възстановявате донякъде.
 

От пот и желязо

 
Ако целта ви е изчистване, правете кардио и след силовата си тренировка с тежести. Тогава нивата на гликоген са изчерпани и тялото ви е по-склонно да използва мазнинте като гориво. А и комбинацията от двата типа тренировки води до повече изгорени калории.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес