Зареждане

Запази мускулите докато гориш мазнините

Запази мускулите докато гориш мазнините
Публикувано на: Ноември 11, 2018 в 12:04 ч
Изчисти се от мазнините докато запазваш мускулната си маса. Но как? Трупането и горенето на мазнини е в пъти по-лесно от изграждането на мускулна маса. Най-добрият съвет е да отделиш колкото време е необходимо на тялото ти, за да задържиш мускулите си докато отслабваш.

Ключовото в този момент е да поддържаш разумно недостига на калории, както и да нагласяш тренировката си според своите лични цели. Ако калориите ти станат прекалено малко, няма да имаш енергия в залата - това е. Но не се отказвай. Напомняй си, че няма вечно да продължи това чувство. Да не говорим, че няма да се чувстваш кой знае колко по-слаб, ако си изпълняваш всичко както трябва.

Та, все пак, как да нагласиш диетата си така, че да не се откажеш от тренировките само след няколко седмици? Лесно е - трябва ти само проста математика.


Математиката


Протеини: 2 грама за всеки килограм от теглото ти
Мазнини: 20% от всички калории

Останалите калории взимай от въглехидратите. След като пресметнеш колко калории ще идват от протеините и мазнините, остави въглехидратите да свършат останалата работа.

Първата седмица гледай да си набавяш толкова калории, че само да поддържаш теглото си. Ето уловката: Набавяй си необходимите калории от добри храни - без боклуци! Факторите при определянето на количеството калории, с което да поддържаш теглото си варира в зависимост от куп фактори - възраст, активност, гени, но едно добро начало е теглото ти, умножено по 30.

След две седмици започни да приемаш още по-малко калории - освен ако не си изгубил вече някакви килограми. Ако губиш тегло, остани на същия прием за още една седмица. Ако и тогава отново продължиш да отслабваш, остани на тези калории. Не е препоръчително да отслабваш с повече от 3 килограма седмично.

Спре ли кантарът да отчита прогрес за седмица-две, отново намали калориите. И така докато не постигнеш желания резултат. Успех!

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес