Зареждане

Диета от фамилията Грейси за повече енергия

Диета от фамилията Грейси за повече енергия
Публикувано на: Февруари 11, 2012 в 09:42 ч
Снимка: wikimedia.org

Адриана Грейси ви представя шест основни принципа на хранене, според които ще бъдете по-здрави и ще имате повече енергия за ежедневието и за тренировките по жиу-житцу.

1. Дишайте по-добре и изкарвайте токсини

Малко от трениращите жиу-житцу обръщат внимание на дишането.

Липсата на кислород е от значение и може да обърне клетките в ракови. От кислорода и зависи качестовто на клетките.

Лимфната система се активизира с дълбоко дишане. Упражнявайки дълбокото дишане и правейки упражнения като йога, елиминира 15 пъти повече токсини от колкото може тялото с нормално дишане.

диета за повече енергия тренировки


2. Яжте храни с богато съдържание на вода

Запомнете: качеството ви на живот зависи от качеството на живот на клетките. Така че - пресни плодове, зеленчуци, бобови растения и вода.

Диетата ви трябв да се състои от храни, чието съдържание 70% е вода. Колкото по-ниско е нивото на вода, толкова по-склонни сте към разболяване.

3. Избирайте комбинациите от храни умно

"Грижете се за стомаха си през първите 50 години и той ще се грижи за вас през останалите 50.

Ядете месо и картофи едновременно? Хляб и кашкавал, мляко и пълнозърнести храни, риба и ориз? Ами ако ви кажат, че тези комбинации са вредни за храносмилателната система и намаляват енергията ви?

Яжте само една концентрирана храна на хранене. Какво е концентрирана храна? Всяка храна, която не е богата на вода. Например телешкото месо е концентрирана, а динята е богата на вода.

Уверете се, че не ядете скорбяла, въглехидрати и белтъчини в едно ядене.


4. Яжте по малко и бъдете внимателни с течностите по време на хранене

Влачите ли си краката едва по пода след ставане, дори и след като сте се наспали добре? Знаете ли защо? Докато спите тялото ви работи за да смели несъвместимите комбинации от храна, които сте поставили в стомаха си.

Яжте леки храни, преди да си легнете. Нужно ви е само толкова, че да не се чусвствате гладни. Ако искате да ядете нещо в големи количества - яжте салата. А след 9 вечерта яжте плодове. Запомнете: след като приемете правилно комбинирана храна, трябва да изчакате поне три часа, за да ядете нещо друго.

Важно е да запомните, че пиенето на течности по време на хранене разрежда стомашните сокове и забавя храносмилателния процес; не пийте много вода по време на хранене, особено пък студена.

5. Яжте повече плодове

Плодовете са една от най-перфектата храна на планетата, тъй като отнемат най-малко енергия за храносмилането им, а дават много повече. Малко усилие - много резултати.

Единствената храна, която кара мозъка ви да работи, съдържа глюкоза. Плодовете са пълни с фруктоза, която лесно се разгражда на глюкоза. През повечето време тя е 90-95% вода, така че ви прочиства и захранва едновременно.

Яжте плодове след като станете на празен стомах. Сърцето и тялото ви ще са ви благодарни.

6. Яжте по-малко белтъчини

Процентите на белтъчини в майчиното мляко не превишават 2,38 %. Така че откъде идева идеята за големи количества белтъчини, за да мес силни и здрави?

Д-р Марк Хегстийд, професор по хранене в медицинското училище на Харвард, подчертава че повечето човешки същества се адаптират към количеството белтъчини, което приемат. С други думи: и да ядете по добре балансирана вегетарианска диета, пак ще си набавите нужния протеин.

Екипировка от нашия онлайн магазин


За да имате нужната енергия за тренировки ви трябва глюкоза от плодовете, зеленчуци и кълнове.

Ами митът за протеина и повишената издръжливост? Прекалния прием на протеин натоварва тялото с азот, който причинява умора, твърди ученият. Ами протеинът, който заздравява костите? Превишените количества на протеин са свързани с остеопороза, разграждане и отслабване на костите. Най-здравите кости в света са на вегетарианците.

Млякото и месото пречат на тялото ви. За нужния ви калций, може да приемате зелени зеленчуци, ядки, сусамово семе, репички. Може и да слагате малко количество сирене върху салатите си.

Надяваме се да сте научили нещо ново. Кои храни ви дават на вас енергия за тренировка?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес