Зареждане

Диета от фамилията Грейси за повече енергия

Диета от фамилията Грейси за повече енергия
Публикувано на: Февруари 11, 2012 в 09:42 ч
Снимка: wikimedia.org

Адриана Грейси ви представя шест основни принципа на хранене, според които ще бъдете по-здрави и ще имате повече енергия за ежедневието и за тренировките по жиу-житцу.

1. Дишайте по-добре и изкарвайте токсини

Малко от трениращите жиу-житцу обръщат внимание на дишането.

Липсата на кислород е от значение и може да обърне клетките в ракови. От кислорода и зависи качестовто на клетките.

Лимфната система се активизира с дълбоко дишане. Упражнявайки дълбокото дишане и правейки упражнения като йога, елиминира 15 пъти повече токсини от колкото може тялото с нормално дишане.

диета за повече енергия тренировки


2. Яжте храни с богато съдържание на вода

Запомнете: качеството ви на живот зависи от качеството на живот на клетките. Така че - пресни плодове, зеленчуци, бобови растения и вода.

Диетата ви трябв да се състои от храни, чието съдържание 70% е вода. Колкото по-ниско е нивото на вода, толкова по-склонни сте към разболяване.

3. Избирайте комбинациите от храни умно

"Грижете се за стомаха си през първите 50 години и той ще се грижи за вас през останалите 50.

Ядете месо и картофи едновременно? Хляб и кашкавал, мляко и пълнозърнести храни, риба и ориз? Ами ако ви кажат, че тези комбинации са вредни за храносмилателната система и намаляват енергията ви?

Яжте само една концентрирана храна на хранене. Какво е концентрирана храна? Всяка храна, която не е богата на вода. Например телешкото месо е концентрирана, а динята е богата на вода.

Уверете се, че не ядете скорбяла, въглехидрати и белтъчини в едно ядене.


4. Яжте по малко и бъдете внимателни с течностите по време на хранене

Влачите ли си краката едва по пода след ставане, дори и след като сте се наспали добре? Знаете ли защо? Докато спите тялото ви работи за да смели несъвместимите комбинации от храна, които сте поставили в стомаха си.

Яжте леки храни, преди да си легнете. Нужно ви е само толкова, че да не се чусвствате гладни. Ако искате да ядете нещо в големи количества - яжте салата. А след 9 вечерта яжте плодове. Запомнете: след като приемете правилно комбинирана храна, трябва да изчакате поне три часа, за да ядете нещо друго.

Важно е да запомните, че пиенето на течности по време на хранене разрежда стомашните сокове и забавя храносмилателния процес; не пийте много вода по време на хранене, особено пък студена.

5. Яжте повече плодове

Плодовете са една от най-перфектата храна на планетата, тъй като отнемат най-малко енергия за храносмилането им, а дават много повече. Малко усилие - много резултати.

Единствената храна, която кара мозъка ви да работи, съдържа глюкоза. Плодовете са пълни с фруктоза, която лесно се разгражда на глюкоза. През повечето време тя е 90-95% вода, така че ви прочиства и захранва едновременно.

Яжте плодове след като станете на празен стомах. Сърцето и тялото ви ще са ви благодарни.

6. Яжте по-малко белтъчини

Процентите на белтъчини в майчиното мляко не превишават 2,38 %. Така че откъде идева идеята за големи количества белтъчини, за да мес силни и здрави?

Д-р Марк Хегстийд, професор по хранене в медицинското училище на Харвард, подчертава че повечето човешки същества се адаптират към количеството белтъчини, което приемат. С други думи: и да ядете по добре балансирана вегетарианска диета, пак ще си набавите нужния протеин.

Екипировка от нашия онлайн магазин


За да имате нужната енергия за тренировки ви трябва глюкоза от плодовете, зеленчуци и кълнове.

Ами митът за протеина и повишената издръжливост? Прекалния прием на протеин натоварва тялото с азот, който причинява умора, твърди ученият. Ами протеинът, който заздравява костите? Превишените количества на протеин са свързани с остеопороза, разграждане и отслабване на костите. Най-здравите кости в света са на вегетарианците.

Млякото и месото пречат на тялото ви. За нужния ви калций, може да приемате зелени зеленчуци, ядки, сусамово семе, репички. Може и да слагате малко количество сирене върху салатите си.

Надяваме се да сте научили нещо ново. Кои храни ви дават на вас енергия за тренировка?

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес