Зареждане

Още 5 от бойците с най-тежки удари според техните опоненти

Още 5 от бойците с най-тежки удари според техните опоненти
Публикувано на: Март 21, 2018 в 19:11 ч

Миналата седмица ви представихме 5 от най-тежкоудрящите бойци по думите на техните опоненти.

И понеже няма как да се ограничим само с 5 при наличието на толкова ММА легенди, продължаваме с още петима бойци, владеещи зашеметяващи удари.

Mark Hunt
Любимецът на феновете Mark Hunt има стоманени юмруци - през цялата си кариера той ни представя куп брутални нокаути сякаш са нищо работа.

Малко са тези, които биха могли да посочат боеца с най-тежки удари в ММА. Един от тях е самият Frank Mir, имайки предвид, че е имал повече срещи в Октагона от всеки друг.

"Бил съм удрян от Roy Nelson, Junior dos Santos и много други. Поемал съм тупаници от най-здравите в дивизията и никога не съм можел да посоча кой е най-здравият в категорията. Сега обаче вече отговарям с лекота - никой друг не удря като Mark Hunt."

Спаринг партньорите на Hunt също могат да потвърдят. Например Tai Tuivasa:

"Той е с най-тежкия удар. Все едно да тичаш срещу стена или някой да те удари с бухалка в лавата."

Joe Rogan също е фен на способностите на Hunt, като дори му даде прякора "Господин Сътресение" по време на своя подкаст, когато сравни ударите му с метеоритен сблъсък.

Chuck Liddell
Боецът от Залата на славата на UFC притежава завидни умения да нокаутира своите опоненти също с лекота.

Тежките му ръце го доведоха до серия от седем поредни победи по време на неговия кариерен пик. Тогава той отбеляза 2 победи срещу Randy Couture, 2 срещу Tito Ortiz, както и по една срещу Renato "Babalu" Sobral, Jeremy Horn и Vernon White. Самият Couture дори веднъж споделя:

"Що се отнася до кой удря най-тежко, навярно това би бил Chuck Liddel. Бил съм нокаутиран неколкократно, но само той ме изкара напълно от съзнание. В единия момент се биеш, а в следващия се питаш 'Кои сте вие бе, хора?!'."

Quinton "Rampage" Jackson също се би с Liddell два пъти и дори сподели, че Chuch му е нанесъл най-сериозният удар в PRIDE.

Бившият шампион в средна категория Rich Franklin, подобно на своите колеги, определя Liddell като боеца с най-тежките удари, срещу когото някога се е изправял.

"Chuck има изключително тежки ръце. С ритник ми счупи ръката и всеки следващ негов удар чувствах като удар с чук."

Друг любимец на феновете, Bas Rutten потвърждава всичко това:

"Срещу Chuck съм се изправял само веднъж, но да бъда честен, от всички той удря най-силно. А съм се изправял срещу хора с доста тежки тупаници."

Robbie Lawler
Ударите на Robbie Lawler напълно отговарят на псевдонима му "Ruthless" - толкова, че дори безстрашният Nick Diaz няма желание да се бие отново с него.

"Последното нещо, което искам да направя, без значение дали ще спечеля или не, е да поема още един удар от Robbie Lawler. Просто не е полезно за главата!"

С 20 Т/КО зад гърба си, Lawler през цялата си кариера намества лицата на своите опоненти, включително и на Rory MacDonald, който обяви, че "Ruthless" притежава най-силния удар, след като му намести носа, побеждавайки го с TKO.

Дългогодишният му треньор и бивш UFC шампион Pat Miletich споделя, че Lawler е боецът с най-тежки удари, с когото някога е работил, като също признава, че той е нокаутирал толкова много спаринг партньори, че го пускал единствено срещу бойци в полутежка и тежка категория.

Tim Kennedy дори го спомена в последната си реч преди да се оттегли.

"Към Robbie Lawler: ти ме удари по-силно от всеки друг. Сериозно, това си заболя."

И въпреки че беше нокаутиран още в първия рунд, настоящият шампион в полусредна категория Tyron Woodley все още вярва, че Lawler удря по-здраво от него.

"Ако трябваше да се удря без да се вкарва тялото, а само със замахване на ръката с всичка сила, Robbie Lawler пак най-вероятно ще удари най-силно."

Shane Carwin
Един от най-големите зверове, стъпвал в Октагона е Shane Carwin и той наистина има сериозни юмруци - все пак носи ръкавици с размер 5XL.

Junior dos Santos е един от малкото, които са се осмелили да се изправят срещу него в Октагона и не са били нокаутирани - той обаче не пропуска да изрази впечатлението си от щетите, които може да нанесе Carwin.

"Мисля, че има най-тежките удари, които някога съм изпитвал."

Мощта му го прави и доста интересен тренировъчен партньор. ММА ветеранът Jeremiah Constant си припомня как Carwin му счупил лицева кост още с първия нанесен удар, докато треньорът Trevor Witman споделя, че той бил единственият боец, който си е унищожавал ръкавиците.

Todd Duffee е също огромен и здрав, но след тренировките с Carwin той споделя:

"Shane до момента има най-голямата естествена мощ. Може би е заради самия размер на ръцете му."

Боецът, който има невероятната задача да се пуска на спаринг с Carwin в продължение на години е Brendan Schaub, който споделя, че се научил да играе с краката си от всичките опити да избяга от опустошителните удари на своя партньор в залата.

"Shane е с най-здравите удари към този момент."

Anthony Johnson
Трябва ви само един бърз поглед върху резюмето на Anthony "Rumble" Johnson, за да разберете, че той е един от най-добрите, стане ли дума за нокаути. 10 от 12-те си победи той печели с тупаници, като е приключвал бойци от рода на Alexander Gustafsson, Antonio Rogerio Nogueira, Ryan Bader, Jimi Manuwa и Glover Teixeira.

Това, което прави резултата му още впечатляващ е, че той успява да нокаутира бойци от различни категории.

Един от честите му партньори за спаринг е бившият шампион в полутежка категория Rashad Evans - само той си знае какви удари е отнасял, но все пак споделя:

"Той има най-здравите удари, които съм отнасял, безспорно. Няма две мнения по въпроса. Виждал съм го да нокаутира множество хора в залата."

Боец, който е оцелявал срещу Johnson е настоящият шампион в полутежка категория Daniel Cormier, но дори той признава необичайната сила на A.J.

"Anthony Johnson удря по-силно от всеки друг. Всеки път, когато отнасях един от неговите удари, имах чувството, че отлитах нанякъде. Сякаш се опитваше да ми откъсне главата. Дори когато не уцелваше, пак можех да чуя как юмрукът му минава покрай мен."
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес