Зареждане

5 от бойците с най-тежки удари според техните опоненти

5 от бойците с най-тежки удари според техните опоненти
Публикувано на: Март 9, 2018 в 15:28 ч
Когато трябва да преценим кой от бойците в ММА удря най-силно, няма кого друг да питаме освен самите бойци, които са изпитали тези удари на свой гръб.

Затова този път се разграничихме от сухите данни и събрахме само и единствено бойци според преценката на техните опоненти, които са имали нещастието да се изправят срещу тях.

Wanderlei Silva
В своя пик, Wanderlei Silva беше може би най-страшният боец, известен със своите тупаници и повалил 27 противници, като започва от средна, стигайки чак до тежка категория.

Звездата Tito Ortiz разкрива, че най-тежкият удар, който някога е поемал е именно от Silva, който 'с една деснячка го посрещнал точно в брадичката' по време на срещата им в UFC 25.

"Обърна ми целия свят."

Друг бивш шампион в полутежка категория, Forrest Griffin също се оплаква от Silva след като е имал неприятен сблъсък с него по време на тренировка:

"Wanderlei наистина удряше най-силно. Ужасна идея е да се прави спаринг с него - съкращава живота с години. Не го правете!"

Бившият шампион в тежка категория Fabricio Werdum също подкрепя своите колеги - той потвърждава, че е бил нокаутиран два пъти по време на спаринг с него, въпреки че били внимателни.Дори Dan Henderson, известен с коравата си брадичка, признава, че Silva е най-жилавият му противник. В PRIDE 12 срещу него той претърпява първата си загуба.

Igor Vovchanchyn
Стане ли дума за груба сила, малцина от тежката категория могат да бъдат сравнени дори с пионера в ММА Igor Vovchanchyn, който приспива всеки, без значение от размера. В ММА той бележи 41 Т/КО победи, като има също и 48 победи в кикбокса.

Една от най-популярните му победи е срещу японската икона Enson Inoue, който сравни удара на Vovchanchyn с удар от влак и имайки предвид щетите, които е понесъл по време на срещата им в PRIDE, нищо чудно, че го оприличава като боеца с най-тежък удар.

"Имах счупване на челюстта, фрактура на пръста, пукнато тъпанче, подут мозък, черен дроб 2000 пъти по-голям от нормалния и бях хоспитализиран за 2 дена.

UFC и PRIDE ветеранът Gary Goodridge търпи загуби от най-големите имена в спорта, включително и от руската легенда Fedor Emelianengo, но е имал и нещастието да се срещне два пъти с Vovchanchyn, за когото твърди:

"Igor удря по-тежко от Fedor. Той е просто ненормален."

Francis Ngannou
Francis Ngannou през последните години нанасяше тежки удари в тежката категория на UFC, оставяйки само безжизнени тела след себе си.

Още преди да стане популярен обаче, друг боец, Anthony "Rumble" Johnson вече го възхваляваше.

"Може да няма най-добрата техника, но има толкова голяма мощ и скорост."

Една година по-късно, Ngannou официално беше обявен, че притежава най-тежкият удар, измерен някога. Alistair Overeem обаче не повярва на това и сподели мнението си, че са фалшиви новини.Въпреки всичко обаче, Ngannou показа на "The Reem" реалността и му прати главата в орбита с бруталния си ъперкът, който доведе и до нокаутирането му в UFC 218.

Curtis Blaydes също се изправи срещу Ngannou в Октагона и набързо се убеди, че никой друг не удря по-здраво от "The Predator":

"Той има най-силният удар, който съм поемал. Тупаниците му са по-здрави и от на Mark Hunt. Не че не го уважавам, и двамата са здрави, но Ngannou е с по-тежка тъка."

Pedro Rizzo
Преди години един от най-опасните удари в спорта принадлежаха на боеца в тежка категория Pedro Rizzo, който беше виновен за нокаутирането на звезди като Josh Barnett, Andrei Arlovski и "Tank" Abbott - той бележи 30 нокаута в 31 професионални кикбокс срещи.

Това, което го различаваше от останалите обаче, беше фактът, че мнозина вярваха, че има най-тежките ниски ритници, както и Dan Severn може да потвърди. Самият той беше принуден да го събмитне в първия рунд по време на срещата им в UFC 27, след като бил повален от мощните ритници на бразилеца.

Друг сериозен боец, Randy Couture признава, че срещата му с Rizzo е най-трудната в цялата му кариера, точно заради ниските ритници, които му попречили да ходи като хората в продължение на шест седмици.

Bas Rutten също признава Rizzo за притежател на едни от най-тежките удари, докато коментаторът Joe Rogan също заявява, че бразилецът има най-мощните ритници, които някога е срещал на живо.

Dan Henderson
Деснячката на Dan Henderson е толкова смъртоносна, че дори си има специално наименование - "The H-Bomb". Точно тя е виновна за унищожаването на много звезди през годините.

Бойци като Fedor Emelianenko, Wanderlei Silva, Mauricio "Shogun" Rua и Hector Lombard са били нейна жертва, но един от най-фрапантните случаи е от UFC 100, когато Michael Bisping призна, че не е бил удрян по-силно. 9 години по-късно той все още признава, че не помни съвсем какво се е случило онази вечер.

Jake Shields също признава "Hendo" за най-здраво удрящия опонент, срещу когото се е изправял. Daniel Cormier също си припомня:

"Dan Henderson... Дори когато сте много близко и те удря от съвсем късо разстояние, усещаш колко тежки са му ръцете."

Оттеглилият се аналитик Kenny Florian някога дори класира Henderson на първо място сред бойците с най-силни удари, докато Randy Couture признава, че първият му нокаут бил от ръцете именно на "Hendo", и то по време на спаринг.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес