Зареждане

Човекът който може да победи Anderson Silva

Човекът който може да победи Anderson Silva
Публикувано на: Септември 2, 2011 в 17:33 ч

Chael Sonnen има потенциала да победи шампиона в средна категория на UFC Anderson Silva. Но може и да превърне Silva и в най-обичания боец в света. До сега не е имало друг боец, който да надиграе по толкова убедителен начин Anderson Silva, както го направи Chael Sonnen.

silva sonnen ufc mma

Silva, шампионът на UFC в средната категория, вече доказа, че не само е най-добрия боец в сравнение с всички останали, но е и най-добрия за всички времена.
 
Въпреки неговите неоспорими качества и страхотните му изяви в Октагона, не успя да спечели сърцата на американските фенове на ММА. Последния му двубой е типичен пример за това. UFC изнесоха официалните данни за продажбата на PPV услугата за UFC:Rio, и въпреки страхотния успех пред бразилска публика, американците са закупили под 300,000 ваучери. Което е с 15% по-малко от предишния ивент.
 
За цялостната си кариера в UFC Silva не успява "да се продава" добре".  Единственото изключение е двубоя му с друга бразилска легенда - Vitor Belfort. Тогава ивента надминава над 700,00 продажби за PPV. Но за жалост за бизнеса на Dana White, едва дали скоро ще има пак такива продажби за този мач. Реваншът между двамата се обезсмисли, след като Silva избърса пода с Belfort и уби всякакъв интерес за мач реванш.
 
За момента единственият противник в средна категория, който успя да направи интересен двубой с шампиона бе Chael Sonnen. Да, същият Sonnen - скандален престъпни, перача на пари, фалшификатора на документи и само провъзгласилия се шампион.
 
Sonnen успя да продаде над  650,000 ваучера за двубоя със Silva. Но той направи и много повече. Успя да разтресе трона на Императора. Въпреки, че Silva се оправда със спукано ребро, Sonnen го мачка в продължение на 4 рунда и половина. Но Sonnen, загуби по обичания за него начин - с триъгълник.
 
Sonnen успя да достигне ниво до което нито един опонент на Silva не бе достигал от години. Убедително спечели четири рунда, успя да неутрализира най-силното оръжие на Silva - бързите му ръце. Двубоят между двамата протече предимно на земята, където Sonnen тотално доминираше.
 
Но Sonnen не успя да запише името си, като първия боец победил Silva в UFC.  След загубата американецът даде и положителен резултат от допинг теста, и получи забрана от една година да се състезава професионално.  Той попадна и под ударите на закона, като му бяха повдигнати обвинения за федерална измяна и пране на пари.  
 
За щастие на Chael той все още е на свобода и се готви за двубоя му с Brian Stann на UFC 136. И евентуална победа над Stann би му осигурил нов двубой за титлата. А такъв двубой ще бъде интересен. Ако Silva запише нова впечатляваща победа, то той ще затвори устите на всички критици веднъж завинаги. Докато евентуална победа на Sonnen би означавало краят на една епоха, епохата на най-дълго царувалия шампион в UFC. 
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес