Зареждане

Nick, време е да пораснеш

Nick, време е да пораснеш
Публикувано на: Септември 8, 2011 в 19:43 ч

Дългоочакваният двубой между двамата шампион на две различни компании Georges St. Pierre и Nick Diaz няма да се състой. Защо ли? Защото Diaz не обича медиите.

Diaz буквално се подигра с шефовете, треньорите и феновете си. В рамките на два дни той успя "случайно" да пропусне две пресконференции, които трябваше да промотират може би най-очаквания двубой с участието на GSP за последните две години.

Доста хора нарекоха избързано решението на Dana White, за това, че "изрита" Diaz от двубоя, но UFC ще претърпи огромни финансови загуби заради този си ход. А всичко в крайна сметка опира до парите.  В последните си двубои GSP (освен последното му участие в Канада) не надминава 300 000 продадени PPV ваучери, а двубоя с Diaz се очакваше да достигне до 1 милион.

Но да се върнем на Diaz и защо решението на White не е прибързано.

Nick Diaz е известен със своето безразсъдно и самоунищожително поведение. По време на първото си участие в UFC, феновете го запомниха със сбиването в болница с опонента си Joe Riggs.

След UFC, Diaz направи един от най-впечатляващите двубой в историята на ММА срещу Takanori Gomi и записа уникална победа пред японска публика. Но след това гръмна и допинг скандала. В кръвта на американеца бе открито веществото THC - основния елемент в марихуаната. Следващата изцепка на нашия герой бе сбиването му в ринга с треньорския щаб на K.J. Noons по време на EliteXC в Хавай.

Но всичко това може да остане на заден план и мечтания двубой да се състой, ако Diaz винаги е излизал на ринга когато е обещавал - във видеото, което пусна днес твърди, че никога не е избягвал двубой. Явно страда и от къса памет, не само от несериозност. Nick трябваше да се бие срещу Jay Heiron по време на ММА състезанието Strikeforce: "Carano vs. Cyborg", но двубоят пропада, защото Diaz не се яви и на двата допинг теста преди ивента.


 

Много хора са бесни заради случилото се. Има и защо. Все пак всички гледа ММА не заради пресконференциите, а заради битките в Октагона. Но Dana White е прав, че UFC и ММА се превръщат в най-бързо развиващия се спорт в света, защото всеки си изпълнява задълженията.  И ако на Diaz не му харесват медиите изяви и да се дава изявление, то можеше да постъпи мъжки и да го каже, че не желае. Хората щяха да го разберат, а не да се крие от шефовете и треньорите си.

Дори елемнтарно изявление подобно на днешното (с видео камера от телефона си) би било разбрано от всички, но не и да се криеш като хлапак получил двойка по математика на контролното.


За мъжко момче като Diaz, който не дава на никой да се ебава с него, днес успя сам да се прецака толкова жестоко, че едва дали ще има втори шанс да спечели титлата на UFC и огромна сума в банковата си сметка.

nick diaz среден пръст

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес