Зареждане

Боксьорът, който се бие с два пъти по-млади бойци

Боксьорът, който се бие с два пъти по-млади бойци
Публикувано на: Октомври 18, 2011 в 22:19 ч

Brian Grasso не е нужно да се доказва на никого. Той е силов треньор на елитни атлети, а също и едно от най-уважаваните имена във фитнеса за младежи. Неговото наследство вече е установено. Но дългодишната страст към бокса е накарала канадеца да тренира тялото си за участие в боксови мачове срещу мъже почти наполовина по-млади от него. И сега той е по-жаден за победа от всякога.

Той цял живот е тренирал и се е състезавал в различни бойни изкуства, докато най-накрая си изгражда репутация в Торонто и става треньор на олимпийския отбор. След като вижда, че спорта при младежите и подрстващите не е толкова популяризиран, той решава да стане най-големият експерт в тази област. През 2003-та той установява Internation Youth Conditioning Association (IYCA), което е доста известна на запад сред трениращите младежи и сертифицира треньори за работа с деца. Grasso е изнасял лекции по цял свят и е помагал за написването на много учбници и ръководства по физическо възпитание за различни училища.

"Постоянно имах напрежение в кариерата си," казва Grasso, "така че никога не съм отделял толкова внимание на бокса, колкот ми се искаше. Но когато станах на 34 реших, че е време отново да гоня тази моя мечта." Той наема треньор и работата започва. "На възраст, в която някои хора вече се отказват от активния спорт постепенно, аз реших да се засиля. Исках да бъда част от спорта, който обичам."

С тегло от 108 килограма Grasso решава да отслабне за да е в по-добро здравословно състояние, а и да бъде по ефективен боец. Всяка сутрин той прави различни супер серии от неговата тренирвка, показана в края на статията. Вечерите Grasso прекарва в боксовата зала, където тренира и кондицията си - интервални тренировки на чувал, лапи и спаринг.

brian grasso бокс тренировка


Диетата му се фокусира върху чист протеин и зеленчуци с малко здравословни мазнини към всяко хранене. До Коледа на 2007-ма, около шест месеца на посочения режим, Grasso тежи вече 82 килограма - добре трениран и силно-удрящ боец в средната категория.

Обърнете внимание: Grasso често тренира по време на път за своите лекции на далечни места, като Нова Зеландия. "Хората отделят повече от нужното време за да направят нещата както трябва," казва той. "Аз не правя така. Винаги ми остава време и за 45 минутно дремване през деня."

Въпреки че Grasso има няколко страхотни победи, макар и в неофициални срещи по тренировъчни зали през последните четири години, той все още търси възможността си да се покаже пред широката публика. "Да стана професионалист, означава да си намеря спонсор, но никой няма да плаща на 38-годишен боец," казва той. Ако той стигне до някой аматьорски мач, Grasso настоява да се бие срещу подобни опоненти, срещу каквито прави и спаринг - 18 до 22-годишни. "Старец да се изправи срещу младок изглежда невероятно - повечето хора не вярват, че по-възрастните имат някакъв шанс срещу по-младите. Но аз отказвам да повярвам, че възрастта е чак такъв фактор. Все още мога да го направя."

Тренировъчна екипировка от нашия онлайн магазин


До тук за духа и стремежа на Grasso, ето и обещаната тренировка, по която той сваля килограмите и изгражда боксьорска сила и издържливост:

1 а) Клекове
1 б) Скок върху висока поръвхност - напрвете 4 серии от 12-15 повторения всяка, след първата почивайте 10 секунди, а след втората 45 секудни.

2 а) Лицеви опори
2 б) Бърпийта

Кръгова тренировка

3 а) Скок на височина с високо вдигане на колената - 20 повторения
3 б) Крокодилско ходене -придвижете се 6 метра
3 в) Лицева опора с отскок - 5 повторения
3 г) Набирания - 8 повторения

Прави се без почивка между упражненията. Починете 45 секунди след всеки кръг и след това повторете още три пъти.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес