Зареждане

Боксьорът, който се бие с два пъти по-млади бойци

Боксьорът, който се бие с два пъти по-млади бойци
Публикувано на: Октомври 18, 2011 в 22:19 ч
Браян Грасо не е нужно да се доказва на никого. Той е силов треньор на елитни атлети, а също и едно от най-уважаваните имена във фитнеса за младежи. Неговото наследство вече е установено. Но дългодишната страст към бокса е накарала канадеца да тренира тялото си за участие в боксови мачове срещу мъже почти наполовина по-млади от него. И сега той е по-жаден за победа от всякога.

Той цял живот е тренирал и се е състезавал в различни бойни изкуства, докато най-накрая си изгражда репутация в Торонто и става треньор на олимпийския отбор. След като вижда, че спорта при младежите и подрстващите не е толкова популяризиран, той решава да стане най-големият експерт в тази област. През 2003-та той установява Internation Youth Conditioning Association (IYCA), което е доста известна на запад сред трениращите младежи и сертифицира треньори за работа с деца. Грасо е изнасял лекции по цял свят и е помагал за написването на много учебници и ръководства по физическо възпитание за различни училища.

"Постоянно имах напрежение в кариерата си," казва Грасо, "така че никога не съм отделял толкова внимание на бокса, колкот ми се искаше. Но когато станах на 34 реших, че е време отново да гоня тази моя мечта." Той наема треньор и работата започва. "На възраст, в която някои хора вече се отказват от активния спорт постепенно, аз реших да се засиля. Исках да бъда част от спорта, който обичам."

С тегло от 108 килограма Грасо решава да отслабне за да е в по-добро здравословно състояние, а и да бъде по ефективен боец. Всяка сутрин той прави различни супер серии от неговата тренирвка, показана в края на статията. Вечерите Грасо прекарва в боксовата зала, където тренира и кондицията си - интервални тренировки на чувал, лапи и спаринг.
 

Диетата му се фокусира върху чист протеин и зеленчуци с малко здравословни мазнини към всяко хранене. До Коледа на 2007-ма, около шест месеца на посочения режим, Грасо тежи вече 82 килограма - добре трениран и силно-удрящ боец в средната категория.

Обърнете внимание: Грасо често тренира по време на път за своите лекции на далечни места, като Нова Зеландия.

"Хората отделят повече от нужното време за да направят нещата както трябва," казва той. "Аз не правя така. Винаги ми остава време и за 45 минутно дремване през деня."

Въпреки че Грасо има няколко страхотни победи, макар и в неофициални срещи по тренировъчни зали през последните четири години, той все още търси възможността си да се покаже пред широката публика.

"Да стана професионалист, означава да си намеря спонсор, но никой няма да плаща на 38-годишен боец," казва той. Ако той стигне до някой аматьорски мач, Грасо настоява да се бие срещу подобни опоненти, срещу каквито прави и спаринг - 18 до 22-годишни. "Старец да се изправи срещу младок изглежда невероятно - повечето хора не вярват, че по-възрастните имат някакъв шанс срещу по-младите. Но аз отказвам да повярвам, че възрастта е чак такъв фактор. Все още мога да го направя."


До тук за духа и стремежа на Грасо, ето и обещаната тренировка, по която той сваля килограмите и изгражда боксьорска сила и издържливост:

1 а) Клекове
1 б) Скок върху висока поръвхност - напрвете 4 серии от 12-15 повторения всяка, след първата почивайте 10 секунди, а след втората 45 секудни.

2 а) Лицеви опори
2 б) Бърпийта

Кръгова тренировка

3 а) Скок на височина с високо вдигане на колената - 20 повторения
3 б) Крокодилско ходене -придвижете се 6 метра
3 в) Лицева опора с отскок - 5 повторения
3 г) Набирания - 8 повторения

Прави се без почивка между упражненията. Починете 45 секунди след всеки кръг и след това повторете още три пъти.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес