Зареждане

5-те най-епични битки в тежка категория на UFC

5-те най-епични битки в тежка категория на UFC
Публикувано на: Април 2, 2018 в 11:54 ч
За по-умерените фенове на спорта тежката категория си остава най-интересна... и има защо. Според статистиките, именно в тази дивизия процентът нокаути е най-голям - и нормално, имайки предвид размерите и мощта на състезателите в нея.

В следното видео, предоставено ни от UFC Now, ще видим как Michael Bisping и Cub Swanson, редом с Karyn Bryant, избират 5-те най-добри срещи в тежката категоря. За някои от тях са съгласни всички, а даже май и пропускат една-две.

Например, и двамата са съгласни, че двубоят на Mark Hunt и Bigfoot Silva си заслужава първото място. И май нацелиха точната среща. Все пак точно тази битка беше едно невероятно разменяне на тупаници, приличащо повече на сцена от филм за Роки, отколкото на ММА двубой.Именно в нея бяха демонстрирани мощта на Mark Hunt и издръжливостта, заедно с граплинг уменията, на Silva. В крайна сметка, завърши по доста спорен начин - мнозина смятат, че Hunt направи достатъчно, за да си заслужи победата, и смятат, че цялата ситуация си е била чист обир.

Още по-засукано става, след като се разбира, че Bigfoot бил със завишен тестостерон, което донякъде отнема от цялата епичност на двубоя. В последствие, двамата все пак се срещат отново и тогава Hunt печели с лекота с нокаут още в първия рунд.

Също във видеото ще видим как Swanson и Bisping посочват по една битка, завършила само в рамките на един рунд. Swanson избира Pat Barry срещу Cheick Kongo, докато Bisping преценя, че двубоят между Arlovski и Travis Browne си заслужава вниманието. Честно казано, струва си и двете да бъдат споменати - въпреки че не се проточват в продължение на целите 5 рунда, все пак си остават епични битки, наподобяващи повече уличен бой, отколкото ММА среща.Смятаме обаче, че пропуснаха да споменат епичният двубой между Randy Couture и Pedro Rizzo от едно време. Невероятен сблъсък на стиловете с историческа стойност.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес