Зареждане

10 UFC звезди, които се завърнаха от Ада

10 UFC звезди, които се завърнаха от Ада
Публикувано на: Април 27, 2018 в 17:29 ч
Трябва да си едновременно изключително психически и физически здрав, за да оцелееш в UFC, но понякога най-тежките удари бойците понасят извън Октагона.

В тази статия ще разгледаме 10 UFC звезди, които преминаха през ада, но все пак успяха да се върнат обратно в играта.

Daniel Cormier
На Деня на благодарността през 1986 седемгодишният Daniel Cormier гледа "The Color Purple" по телевизията, когато майка му вдига телефона и малко след това започва да крещи.

Тъкмо била научила, че бащата на Cormier е бил застрелян от бащата на втората му съпруга след скандал у тях.

Прекалено малък, за да осъзнае какво се е случило, Cormier успява да се справи със ситуацията с помощта на своя втори баща.

По време на тинейджърските си години в катастрофи умират един от приятелите на Cormier, както и един от братовчедите му. Най-добрият му приятел пък е един от 10-имата убити при самолетната катастрофа с отбора на оклахомския бейзболен отбор през 2001-ва.

Въпреки всичко обаче, най-тежкият момент в живота на Cormier идва през 2003-та, когато 3-годишната му дъщеричка Kaedyn Imri Cormier бива убита в катастрофа.

"Или се оставяш да те смачка или го използваш като мотивация" - разказва Cormier, споделяйки, че смъртта на дъщеря му му помогнала да успее в боевете.

Ronda Rousey
Ron Rousey винаги е бил любящ баща, но животът му коренно се променя след като чупи гърба си в инцидент с шейна.

Заради рядкото си заболяване на кръвта той изпитал сериозни затруднения с възстановяването и здравето му се влошило сериозно, оставяйки го в постоянни болки и без възможност да работи, а следователно и да издържа семейството си.

Тогава Ronda Rousey била едва на осем години и баща ѝ я завел до близкото езеро, където сложил маркуч на ауспуха на колата и се задушил до смърт.

"Никой от нас не беше същият след това." - споделя Rousey, която в последствие става олимпийска медалистка и UFC шампионка.

Той винаги я е уверявал, че тя може да бъде каквото пожелае в този живот и съдбата ѝ била предначертала да изпълни велики подвизи.

Rousey намерила утеха в боевете, а успехите ѝ, които постига в последствие, са известни на всички ни.

Vitor Belfort
На 9-ти януари 2004-та сестрата на Vitor Belfort напуска работното си място в Рио, за да отиде да обядва. От тогава никой не я видял повече.

Тогава на Vitor му оставали три седмици до среща за титлата в полутежка категория срещу Randy Couture в UFC 46 и бил разсеян заради страха да не се е случило най-лошото със сестра му.

На 31-ви януари Belfort излезе срещу Couture и спечели за 46 секунди, с ТКО.

През годините полицията изпитваше трудности да разбере какво се е случило с Priscila, а кариерата на Belfort беше застрашена, тъй като той загуби 5 от следващите 7 срещи, а на всичкото отгоре беше хванат и с допинг в кръвта.

През 2007-ма бяха арестувани заподозрени за отвличането и убийството на Priscila, като единият от тях дори заяви, че тялото ѝ било изгорено и заровено след като не успели да се разберат за откуп.

Трупът ѝ обаче така и не бил намерен, а случаят остава неразрешен.

Belfort обаче успя да се върне във форма и вече се радва на стабилна кариера в UFC, като дори миналата година той написа отворено писмо до сестра си на 43-тия ѝ рожден ден.

Sara McMann
През 1999 бившата претендентка за титлата в категория петел Sara McMann губи своя 21-годишен брат, чието тяло било открито три месеца по-късно, бито и разчленено недалеч от дома им.

Тогава започнало разследване, което отнело три години преди да бъде разрешено.

McMann влязъл в схватка с играчи от футболния отбор на Lock Haven University и бил пребит до безсъзнание.

Fabian Smart и неговият братовчед Willie Williams го натъпкали в багажник и го откарали надалеч, където не успели да застрелят McMann и се наложило да го пребият с оръжието и голям клон преди да го оставят да умре.

Разбита от загубата, McMann се върнала в дома си, за да бъде по-близо до семейството си и се съсредоточила върху споделената с брат ѝ страст към борбата, което я довело и до спечелването на сребърен медал в олимпийските игри през 2004-та.

На 3-ти септември 2004-та, McMann и приятелят ѝ, Steven Blackford заминали от Колорадо към вашингтон, където трябвало да учат, но последвалата катастрофа довела до смъртта му.

"Никога не си същият." - споделя тя, разкривайки, че именно боевете ѝ помогнали да се справи с тежките моменти.

Michael Chiesa
На сутринта след като печели мястото си в The Ultimate Fighter: Live house с победа чрез съдийско решение срещу Jeremy Larsen, Michael Chiesa научил, че баща му е починал предния ден - часове след като гледал битката му по телевизията.

Chiesa знаел, че баща му бил тежко болен - тъй като се лекувал от левкемия от известно време, но волята му била да се състезава. Той дори казвал на сина си 'Животът е деликатен - имаш възможност, възползвай се.'

По изключение, на Chiesa му било позволено да се прибере у дома за 24 часа, за да присъства на погребението на баща си.

Вслушвайки се в думите на баща си, Chiesa се завърнал в предаването в негова чест. В последствие той дори победи Al Iaquinta и стана следващият Ultimate Fighter.

Cat Zingano
Cat Zingano първо се сблъсква със смърта на своя близка приятелка в студентските си години. Тя разбира от другарите си, че приближената ѝ 17-годишна Mary Rogers била мъчена и в последствие убита от своя прител.

Zingano приема тежко новините и се отдръпва от борбата, но след известно време се насочва към бразилското джиджуцу след като намира залата на бъдещия ѝ съпруг - Mauricio Zingano.

Тъй като обаче той се превръща в последствие не само в партньор, но и в треньор през цялото време от денонощието, тя не издържа на напрежението и решава да се откаже.

През януари 2014-та Cat се появява в къщата на своя вече отчуждил се съпруг, само за да разбере, че 37-годишният ѝ партньор се е самобуил.

Тогава тя едвам намира сили да продължи, но все пак решава отново да започне да се бие.

"Не исках тези неща да бъдат причината да не продължа."

Завръщането ѝ след 18-месечната почивка извън Октагона беше срещу тогава бъдещата шампионка в категория петел, Amanda Nunes. За щастие на Zingano, тя успя да отбележи победа чрез ТКО в треитя рунд от срещата им.

Anthony Pettis
На 12-ти ноември 2003-та, 16-годишният Anthony Pettis и по-големият му брат отварят входната врата късно вечер, за да открият стоящи пред тях двама полицаи, желаещи да ги разпитват относно баща им, Eugene.

Братята Pettis опитали да защитят баща си, който имал известни проблеми с наркотици в миналото, но едва в последствие разбрали каква е била ситуацията. Полицаите им показали снимка на баща им - мъртъв в една линейка.

Eugene Pettis бил жертва на грабеж в къщата на техен приятел, който излязъл извън контрол - той бил наръган два пъти в гърдите.През следващите две години животът на Anthony Pettis се преобърнал и той се отказал от уроците по таекуон-до, за да започне работа като пожарникар.

Страстта му към бойните изкуства обаче не утихнала и го накарала отново да продължи с тренировките - това довело и до успешната му кариера като WEC и UFC шампион в лека категория.

Paige VanZant
На пръв поглед Paige VanZant е имала перфектното детство - с красивата си външност и чаровен характер, тя успява да мине през актьорството, танците, по едно време е мажоретка, а накрая дори завършва в ММА.

В нейната книга 'Rise: Surviving The Fight Of My Life' обаче тя опровергава всички илюзии. Там тя за пръв път разкрива, че е била изнасилена, когато била едва на 14 години.

Тинейджърката отишла на купон, на който няколко нейни съученици я напили толкова, че тя не можела да се защитава, и в последствие се възползвали от състоянието ѝ.

"Подхвърляха ме, обръщаха ме. Провалях се във всеки опит да се защитавам - крайниците ми тежаха, в главата ми беше мъгла. Бях будна и в съзнание, но тялото ми сякаш беше мъртво. Знаех какво се случва, но не можех да направя нищо, за да ги спра. Нямах глас. Нямаше какво да сторя, освен да се оставя в ръцете им и да се моля всичко да приключи бързо."

След случката тя била тормозена от съученичките си в гимназията, когато плъзнали слухове за случилото се - идея си нямали, че не станалото не било по нейна воля.

Накрая нещата станали толкова зле, че тя решила да се преименува от Paige Sletton на Paige VanZant и да се премести от Орегон в Лас Вегас, където избягала от всичко до момента и започнала да тренира бойни изкуства, за да може да се защитава. Последвалата ѝ успешна кариера е ясна на всички ни.

Josh Samman
Josh Samman още от малък се забъркал с наркотиците, а проблемите му продължили и в по-зряла възраст. За негово щастие обаче, повторното събиране с бившата му приятелка Hailey Bevis му се отразява добре.

На 30-ти август 2013-та обаче Samman си пишел с 22-годишната девойка докато карала към вкъщи по време на буря, когато изведнъж спряла да отговаря.

Последното съобщение било в 20:36 - пет минути преди от полицията да я открият мъртва в колата. Тя станала жертва на аквапланинг и се разбила в крайпътно дърво.

Изпълнен с мъка и вина, Samman изпаднал в депресия и дори обмислял самоубийство. Вместо това обаче той използвал таланта си да пише, за да издаде книга за живота си, в чест на своята приятелка.

Samman в последствие започнал да мисли за завръщане към Октагона, където мислел да бележи победи - отново в нейна чест. Така на 6-ти декември той се изправя срещу Eddie Gordon, точно на рождения ден на Bevi, и печели с нокаут, причинен от ритник в главата. Малко след това започва да плаче.

Това не било достатъчно да го избави от всичките му демони и две години по-късно умира. Пет дена след като бива намерен в своя дом, припаднал в следствие на употреба на кокаин, хероин и обезболяващи.

Bobby Green
Лятото на 2014-та трябваше да бъде прекрасно за Bobby Green и съпругата му, която наскоро била родила тяхната дъщеричка. На 31-ви май обаче дошла ужасната новина, че по-малкият му брат бил убит в престрелка, в която били ранени също двама от чичовците му и един братовчед.

Според самия Green, брат му бил замесен с престъпни групи в миналото, но по време на престрелката вече не се занимавал с такива неща.

По-шокиращото е, че в последвалия месец UFC боецът разбрал, че той също е в един от списъците на престъпните групировки.

Тогава Green се подготвял за предстояща среща с Abel Trujillo, като междувременно спял на дивана на своя треньор заради смъртните заплахи.

И понеже това не било достатъчно, Green се съгласил опонентът му да бъде сменен - този път той трябвало да се изправи срещу претендент номер 3, Josh Thomson, само с две седмици предизвестие.

Въпреки цялата тежест на раменете му, той спечели битката със съдийско решение. От напрежение, след победата той падна на колене.

"Единствената причина да приема битката беше брат ми - да мога да кажа на хората, че той беше добро дете."
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес