Зареждане

UFC Fight Night 105: Lewis vs Browne - прогнози и залози от The Rebel

UFC Fight Night 105: Lewis vs Browne - прогнози и залози от The Rebel
Публикувано на: Февруари 16, 2017 в 20:40 ч

Веселин Веселинов

Рубриката на The Rebel: Тази неделя очакваме файт карта от UFC с немного известни имена. Но все пак в нея има любопитни мачове стилово, а други са чист екшън като Маршман-Сантос или Фелдър-Ричи. Ще направя кратък анализ на два от най-интересните за мен за прогнозиране мачове. Не мисля че има добри мачове в картата за залози обаче. На пръв поглед ми се струват подценени от букмейкърите само Ферейра, Маршман и Маркос. Но не съм гледал достатъчно видео на тях за да мога да се обоснова.

 
Нека първо направя коментар на миналия ми анализ "UFC 208 - Прогнози и Залози".

След като наново изгледах трите мача за които дадох прогноза, заставам зад думите си. Не сгреших че прогнозирах победа за Холм и за Брънсън. Това не беше грешка. Беше грешка да им давам такива големи шансове. Защото и двамата имаха това, което им е необходимо за да победят. Както предполагах, Холм имаше масата и силата да контролира клинча и беше способна на много точни и тежки контри в защита. Само тези две неща ако беше ползвала, което беше най-логичното, щеше да победи. Чакане за контра когато играе на кикбокс, и пренасяне на боя в мрежите от време на време за разнообразяване на атаките и евентуално ако може да запише тейкдаун. (интересен елемент който забелязах при граплинга на Холи е че още е останал навика ѝ да отадалечава таза на опонента си от своя като го държи с опъната ръка. но ако искаш да събориш противник трябва да си много близо до центъра му на тежест, под неговия център на тежестта, за да може да го контролираш. така като държиш дистанция става невъобразимо по-трудно, нямаш механично предимство) Де Рандами има много очевидни удари, тя не може да удря силно без да натяга удара си. Докато Холм, макар и да има само един силен удар - контра ляв прав - това ѝ е най-трудния за избягване и най-силния удар в арсенала. Може би след левия хай-кик. След три и половина рунда неуспех, най-накрая Холм се измори да се втурва напред с главата и изчака Де Рандами да се набие на контра левия ѝ и сериозно я разклати. Аз това очаквах че ще става цял мач. Де Рандами обича да е агресор и да бие много силни удари. Сметнах че Холм ще може да я контрира без проблем и ще избягва очевидните удари, и ако нещо стане като зашеметяващ удар, тя има втори план, да бори Де Рандами. За това заставам зад избора си.

За Брънсън - избрах го повече защото знаех че Силва е изпята песен. И наистина беше. Всичките му "големи" удари като летящо коляно, въртящи ритници, и пр. не влизаха. Тайминга и бързината за тези удари ги нямаше. Но не сметнах че Брънсън след като идва от нокаут от точно контра-боец, ще е буквално застинал от страх пред образа на великия Силва и няма да желае да инициира никаква атака. А в такъв случай без Брънсън да атакува с удари, му остава много несигурната му борба. Не добавих и малкото време за подготовка за този мач на Брънсън. Отново тук заставам зад Брънсън, той беше логичният избор. Но не беше толкова сигурен за 1.70 или 1.60, както стана часове преди ивента. Увлякох се в тези два избора, смятах че и двамата бойци - Брънсън и Холи ще искат да изтрият последните си загуби и са се поучили от предишните си грешки.
 

Дерик Люис  1.80  - Травис Браун   1.90 

 

 
Прогноза: Браун, Залог: Пас

Травис Браун е в дупка. По едно време беше се запътил към титла, беше новото голямо нещо в категорията, нещо като Нгану. Очакваха всички да разбие Вердум и да се бие после с Кейн. И Вердум прекрати тези приказки. След като набързо пенсионира Шауб, Травис записа втора загуба, която отвори очите и на най-слепите че от Браун шампион няма да стане. Но това е което мисля аз за Травис, че няма да стане шампион. И мисля че ще пада от все по-слаб калибър бойци, ако не се стегне и да тренира при кадърни хора. Но ще бие ли Дерик Люис - да. И би трябвало да е с нокаут.
 
Травис Браун е от калибъра на Мат Митрионе и Шон Джордан. Дерик Люис не е доказал с нищо че може да бие горното ниво състезатели в тази категория. Базирайки се на видяното досега, не виждам как ще бие Хапа Браун. Най-силната му игра е от маунт. В тежката категория почти никой няма достатъчно добро БЖЖ или борба за да избяга от маунт, другата причина е заради размерите на бойците, трудно е да махнеш от себе си 120-килограмов мъж. И когато една горила като Люис ти седне на гърдите и те замеря с огромните си лапи, единствено можеш да тапнеш или да бъдеш нокаутиран.Травис Браун е труден за сваляне на земята, а когато е там е прекалено техничен и силен за Люис за да го задържи. Дори на Кейн не му беше съвсем лесно.
 

 
Притеснително е това че все още тренира с Тарвердиян, но дори с лош треньор не е толкова зле че да падне от Люис. Но Люис все пак може да победи. Трябва да направи нещо от сорта на поредицата блиц-атаки която направи Андрей Арловски или Кейн Веласкез срещу Травис. Но просто не зная дали Люис има толкова много кардио за такова нещо. Може би една-две силни атаки първия рунд. И по една атака всеки следващ - в най-добрия случай. Така виждам да успее да бие. Не виждам как може да точкува постоянно, не виждам как може да играе на клинч, не виждам на земя да е конкурентен. Никъде, само може експлозивни атаки за да открадне рунда и през останалото време да гледа да не бъде пребит, да бави времето. Вариант две е нокаут разбира се, което е напълно възможно. С решение изключително трудно. Да, открадна решение от стария, много бавен и еднопластов Рой Нелсън. Но като цяло решенията не са негова сила. Той активно се старае да губи рундове (не че иска да ги губи точно, но пести сили) и да успива противника си че го бие по точки. И в най-неочаквания момент атакува светкавично.
 

 
С атака в стойка или с тейкдаун който превръща в граунд-енд-паунд и приключва мача. Травис в този мач не може да си позволи да не е агресивен както в последния си мач. Простата причина е че няма много техника в движенията му. Едмънд му е дал един ляв прав и ляво кроше, но е махнал ритниците му и почти всички останали удари с ръце, както и баланса в стойката му. Не можеш да учиш само техника с два удара 110-килограмов, 2 метра мъж! Трябва му агресия и всички налични удари които има в ММА. Така го правиш прекалено пасивен когато не удря, а когато удря вкарва цялото си тяло и дължина - и при положение че е толкова дълъг тези два удара като не влязат както трябва го откриват невероятно, дебалансират го и няма възможност нито да продължи комбинацията, нито да отстъпи и да се предпази. Затова падна от Арловски, който на практика го би само с една ръка! Но уловката е че Травис се бие много по-различно когато види че няма какво да му направиш, когато не те уважава.

Тогава си е стария Травис Браун, който биеше всички и всички се страхуваха от него. Смятам че Люис не е достатъчно добър за да уплаши по някакъв начин Браун и ще видим един наистина агресивен и нападателен стил от него. Не че е гаранция че ще победи ако се бие така, но шансовете му значително се увеличават.

Травис Браун победа с Нокаут
 
 

Джони Хендрикс  2.30  - Хектор Ломбард   1.67 

 

 
Прогноза: Ломбард, Залог: Пас
 
Тук не съм смел да слагам каквито и да е пари. Около двамата има големи въпросителни. Как е брадичката на Ломбард след последния зловещ нокаут? В каква форма ще излезе в тази нова за него категория Хендрикс? Никой не може да каже с точност. Но моето предположение е че брадичката на Ломбард се е възстановила поне донякъде (за напълно никой не може да каже) за тези 9 месеца от UFC 199. За Хендрикс е много важно в каква форма ще го видим на кантара. Обикновено при качване на категория първите 1-2 мача бойците не качват много мускулна маса, просто не свалят толкова вода. Изглеждат дребни в сравнение с бойците от горната категория. Също така тялото не е свикнало с това да носи допълнително 10-15 паунда и това забавя всичките им движения.

Тук имаме само и единствено негативни знаци около новата категория на Хендрикс. Каква е вероятността Джони да си помисли че като има 15 паунда допълнително допустими и да се отпусне с яденето и да излезе тотално извън форма - много голяма. Също така забелязвам в негови интервюта нежелание да се състезава и да тренира. Нищо чудно, след толкова загуби, след тези неуспешни кантари и пр. Но Джони все още има добра брадичка, мощна левачка и добра кикбокс игра. Добра като за ММА. Срещу неподвижна мишена като Ломбард виждам как може да си точкува 3 рунда на спокойствие.

Но пък Джони е добър като напада, а Хектор много рядко отстъпва пространство, особено на бойци които са на неговите размери. Ломбард обаче на 185 паунда ми се струва много по-бавен от на 170, експлозивността му не е същата, а без нея той не е толкова опасен. Ще ми се да наблегне на кардиото си и понеже не се бие с някой от големите от категорията, би било умно да се премери под лимита например 182-3 паунда и да е по-изчистен за повече бързина. Както направи Конър МакГрегър за реванша си с Диас.
 

 
Това ще е оспорван двубой по мое мнение. Не се знае кой ще победи, наистина. Давам леко предимство на Ломбард заради това че когато реши да е експлозивен наистина отвинтва глави. Също има невероятно джудо както в защита, така и в нападение. Не вярвам Хендрикс да успее да го свали на земята често или за дълго. Може дори да видим обратното.

Хектор Ломбард победа с Решение

В останалите двубои от картата имаме доста експлозивни мачове.

Ричи срещу Фелдър. Двама муайтай бойци. Фелдър обича да прави шоу за публиката. Срещу Ричи няма да има проблеми с играта на земя, този мач би трябвало да е изцяло муайтай.

Маршман срещу Сантос. Маршман изненада всички като нокаутира Седенблад след кървав бой. Маршман има добър бокс, Сантос добри удари с крака и колена и е много бърз. Този мач приключва с нокаут гаранция.
 
Нордин Талеб срещу Сантяго Понзинибио. Понзинибио е много бърз страйкър, но няма невероятна защита. Талеб има напредък в играта си и този двубой го виждам оспорван и с доста екшън.

Меершарт срещу Джейнс. Тук също ще е интересно, Джейнс има добър, не идеален, но добър страйкинг и здрава глава. Има предпоставки да не е скучен мача.
 
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес