Зареждане

Годините на Артур Бетербиев вече му натежават

Годините на Артур Бетербиев вече му натежават
Публикувано на: Януари 30, 2023 в 00:00 ч
Миналия уикенд в Лондон се проведе голяма боксова среща в полутежка категория.

Световният шампион в полутежка категория на WBC, IBF, и WBO Артур Бетербиев защити коланите си в битката с Антъни Ярд. Младият и опасен британец успя да създаде много проблеми на руснакът с канадски паспорт. Артур понесе доста удари в главата и отстъпи няколко рунда, но постигна своето.

Той успя да победи Ярд с технически нокаут в осмия рунд. Нека да разгледаме част от мненията на известните хора в бокса, които оцениха битката.

Президентът на WBC Маурисио Сюлейман: „Поздравления за Артур Бетербиев за страхотната битка и моето уважение към Антъни Ярд, той беше достоен задължителен претендент.“

Известният промоутър Лу ДиБела: „Бетербиев е застаряващ звяр. Браво на него. Антъни Ярд е воин. Благодаря ви за този бой, господа. Сега трябва да се състои битката между Бетербиев и Бивол. Да, Бетербиев стана по-малко страшен. Но дори старият Артур е опасен.

Теди Атлас: „Да, Бетербиев може да е остарял, но има повече от достатъчно характер и сила. В осмия рунд Бетербиев нанесе перфектно пресметнат и точен десен удар. Честно казано, Бетербиев пречупи Ярд физически и психологически. Моето уважение, битката беше добра.

Американският журналист Майкъл Монтеро: „Тази битка беше една от най-добрите, които съм виждал напоследък. Това е заслуга и на двамата. Ярд се подобри след двубоя с Ковалев. Благодаря за страхотната битка."

Известният промоутър Боб Аръм: „Това беше една от най-великите битки в полутежка категория, които съм виждал. Артур Бетербиев е истинско чудовище в своята област. Мисля, че той ще победи всички в своята дивизия."

Бившият световен шампион Антъни Фаулър: „Ярд положи много усилия, той може да се гордее със себе си. Според мен Калъм Смит ще победи Бетербиев.”

Джейк Пол: „Страхотна битка. Поздравявам Бетербиев, че днес се оказа по-добър. Ярд показа голяма смелост."

Бившият световен шампион Тони Белю: „Стиловете правят битки. Сега всички ще скочат срещу мен, но Калъм Смит ще нокаутира Бетербиев в шест рунда! Твърде отворен е, много лесно e да го удариш! Казах, че Бетербиев е уязвим и това ще си проличи, когато се бие с Калъм.

Бетербиев вече е на 38 години, така че не е толкова лесно да прави битки с млади противници. Основното потвърждение за това са съдийските бележки, които бяха публикувани след края на двубоя.

В момента на спирането двама от тримата рефери бяха на страната на Ярд, като единият му отреди победата с много сериозна разлика - 68:65.

Преди началото на битката почти всички експерти единодушно заявиха, че Ярд просто няма да стигне до края на всичките 12 рунда. Но след петия съдиите започнаха да клонят към него. И да се каже, че са се опитали да го измъкнат, да помогнат по някакъв начин, е невъзможно.

Дори в осмия рунд, който завърши фатален, Антъни нанесе повече удари. Възрастта силно започва да влияе върху представянето на Артур. Сега го чака битка с Дмитрий Бивол, но тя започва да изглежда все по-опасно и рисковано начинание.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес