Зареждане

Майка от Корея, баща от Молдова! Защо Дмитрий Бивол се бие под руски флаг ?

Майка от Корея, баща от Молдова! Защо Дмитрий Бивол се бие под руски флаг ?
Публикувано на: Ноември 1, 2022 в 00:00 ч
Руският боксьор Дмитрий Бивол ще проведе поредната си защита на световната титла на WBA Super.

На 5 ноември в "Етихад Арена" в Абу Даби (OEA) го очаква непобеденият мексиканец Жилберто Рамирес (44-0). Това е сериозен противник, който може да му създаде много проблеми. Бивол продължава да държи пояса и да прославя Русия на международната арена.

Но Дмитрий реално може да се състезава под флага на друга държава. Бивол е роден през 1990 г. на територията на Киргизстан. Роден е в град Токмак, където живеят родителите му. Но най-любопитното е, че нито майка му, нито баща са местни жители на този град.

Бащата е молдовец, а майката е корейка. Резултатът от това смесване на кръвта е раждането на бъдещия шампион и звезда на световния бокс. В Киргизстан Бивол започва да прави първите си стъпки на боксовия ринг. Но семейството няма пари за професионална техника.

Ето защо, вместо специални ботуши, Дмитрий носил обикновени обувки. Всички пари отиват, за да оцеляват по някакъв начин. Но в същото време винаги имало средства за любимия бизнес на сина им. Бащата плащал всички състезания, на които подрастващият талант искал да присъства.

Бащата на Бивол трябвало да работи от сутрин до вечер. Но той вярвал, че синът му със сигурност ще стане шампион. Бащата на семейството разбрал, че по-нататъшният напредък е възможен само при достигане на качествено ново ниво. И през 2002 г. семейство Бивол се премества в Русия.

Те се установяват в Санкт Петербург, където живеят в двустаен апартамент. Майката на Дмитрий не работи, а баща му напълно осигурява семейството. Той работил на такси с фиксиран маршрут, като така продължил да осигурява обучение на сина си.

Самият Бивол отбелязва, че в Русия има много повече възможности за развитие. Боксьорът постига голям успех, първо на юношеско, а след това и на аматьорско ниво. Той става професионалист в Русия.

Страната му дава големи възможности, в които талантът беше внимателно култивиран и подготвен да стане звезда от световна величина. И Дмитрий й отвърна изцяло. Въпреки факта, че е роден в Киргизстан, въпросът за избора на спортна националност дори не беше повдигнат.

Бивол винаги празнува гордо принадлежността си към Русия и играе под нейното знаме. Този уикенд предстои голям тест за Бивол, но той се доказал в битките.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес