Най-големият сайт за бойни спортове

       

Интензивна тренировка от Марк Менга

Интензивна тренировка от Марк Менга
Публикувано на: Септември 22, 2011 в 11:26 ч
Снимки: crossfit-pioneer.ru

Изгаряне на мазнини и подобряване на кондиционната подготовка. За такава тренировка ще си говорим днес. Мазнините ще се стопят, а сърдечния ритъм ще скочи като при интензивна кардио тренировка, а освен това ще имаме възможност да натоварим и мускулите. Подобни тренировки са любими на много треньори от дълго време, а вече се практикуват и от много трениращи във фитнес залите.

Тази тренировка е изготвена от Марк Мегна, фитнес модел, бивш състезател по американски футбол в NFL и силов треньор, който ще ви покаже как се горят мазнините и се повишава издръжливостта.

"Изберете си шест упражнения, от които може да направите по 10 повторения без да почивате," казва Мегна. Подберете такива упражнения, които не са прекалено натоварващи и да ви изтощят още в началото. Може да изберете обикновени упражнения с тежести или със собствено тегло, а защо не и да смесите по малко и от двете, като редувате различни мускулни групи.

"Направете нещо за горната част на тялото, а след това за долната и обратно, редувайте, така позволявате една мускулна група да почива, докато тренирате друга," допълва Мегна. "Така вършите повече работа за по-малко време, а и се предпазвате от тежка мускулна треска."

Когато сте готов да започнете, направете от шест до десет повторения от всяко упражнение. Ако това ви е първи път с подобна кръгова тренировка, придържайте се към по-малкото повторения за начало. Починете си 60 секунди или по-малко, колкото да си поемете дъх и да повторите упражненията с правилна и чиста техника - това е "един рунд". При всеки следващ рунд правете едно повторение по-малко, така че ако сте започнали с 8 повторения например, във втория рунд правите по 7 повторения от всяко упражнение, в третия правите 6 и т.н.

Предпазни мерки

"Ако сте избрали за тренировката си упражнения с тежести, не грабвайте големи килограми," предупреждава Мегна. "Започнете с нещо по-леко. Тук е важен крайния обем на работа."

С други думи, ако се изтощите съвсем рано, няма да може да завършите правилно тренировката с чиста техника и без почивка между упражненията, което нарушава нашите цели.

Хранителни добавки от нашия онлайн магазин


Примерна тренировка

Пробвайте с това предложение за подбор на упражнения със собствено тегло.

1) Клекове
2) Плиометрични лицеви опори (с пляскане) или хинду лицева опора
3) Напад с отскок: заемете позция за напад, като единия крак ви е напред, скочете експлозивно като във въздуха сменяте позицията на краката, след като се приземите, повторете.
4) Набиране
5) Бърпий с отскок 180 градуса: клекнета долу и изстреляйте краката си назад, така че да заемете бързо позиция за лицева опора, а после се изправете с отскок, като във въздуха се завъртете на 180 градуса и се приземете в обратната посока и продължете отново.

Ако пробвате тренировката, може да споделите мнението си и упражненията, с които сте я направили.

0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

Интензивна тренировка със собствено тегло на Уил Хънтингтън

Интензивна тренировка със собствено тегло на Уил Хънтингтън
Кросфит треньорът Уил Хънтингтън сподели своята тренировка, която използва за да поддържа тялото си във форма.
Статии » май 15, 2015 (4)
цялата статия

5 добри причини да се откажеш от въглехидратите на закуска

5 добри причини да се откажеш от въглехидратите на закуска
Хляб, кроасанчета, зърнени закуски. Ако започваш деня си с богати на въглехидрати храни, явно не следваш тенденциите в науката.
Статии » януари 26, 2019 (0)
цялата статия
Мнения в Facebook