Зареждане

Интензивна тренировка от Марк Менга

Интензивна тренировка от Марк Менга
Публикувано на: Септември 22, 2011 в 11:26 ч
Снимки: crossfit-pioneer.ru

Изгаряне на мазнини и подобряване на кондиционната подготовка. За такава тренировка ще си говорим днес. Мазнините ще се стопят, а сърдечния ритъм ще скочи като при интензивна кардио тренировка, а освен това ще имаме възможност да натоварим и мускулите. Подобни тренировки са любими на много треньори от дълго време, а вече се практикуват и от много трениращи във фитнес залите.

Тази тренировка е изготвена от Марк Мегна, фитнес модел, бивш състезател по американски футбол в NFL и силов треньор, който ще ви покаже как се горят мазнините и се повишава издръжливостта.

"Изберете си шест упражнения, от които може да направите по 10 повторения без да почивате," казва Мегна. Подберете такива упражнения, които не са прекалено натоварващи и да ви изтощят още в началото. Може да изберете обикновени упражнения с тежести или със собствено тегло, а защо не и да смесите по малко и от двете, като редувате различни мускулни групи.

"Направете нещо за горната част на тялото, а след това за долната и обратно, редувайте, така позволявате една мускулна група да почива, докато тренирате друга," допълва Мегна. "Така вършите повече работа за по-малко време, а и се предпазвате от тежка мускулна треска."

Когато сте готов да започнете, направете от шест до десет повторения от всяко упражнение. Ако това ви е първи път с подобна кръгова тренировка, придържайте се към по-малкото повторения за начало. Починете си 60 секунди или по-малко, колкото да си поемете дъх и да повторите упражненията с правилна и чиста техника - това е "един рунд". При всеки следващ рунд правете едно повторение по-малко, така че ако сте започнали с 8 повторения например, във втория рунд правите по 7 повторения от всяко упражнение, в третия правите 6 и т.н.

Предпазни мерки

"Ако сте избрали за тренировката си упражнения с тежести, не грабвайте големи килограми," предупреждава Мегна. "Започнете с нещо по-леко. Тук е важен крайния обем на работа."

С други думи, ако се изтощите съвсем рано, няма да може да завършите правилно тренировката с чиста техника и без почивка между упражненията, което нарушава нашите цели.


Примерна тренировка

Пробвайте с това предложение за подбор на упражнения със собствено тегло.

1) Клекове
2) Плиометрични лицеви опори (с пляскане) или хинду лицева опора
3) Напад с отскок: заемете позция за напад, като единия крак ви е напред, скочете експлозивно като във въздуха сменяте позицията на краката, след като се приземите, повторете.
4) Набиране
5) Бърпий с отскок 180 градуса: клекнета долу и изстреляйте краката си назад, така че да заемете бързо позиция за лицева опора, а после се изправете с отскок, като във въздуха се завъртете на 180 градуса и се приземете в обратната посока и продължете отново.

Ако пробвате тренировката, може да споделите мнението си и упражненията, с които сте я направили.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес