Зареждане

Адесаня уверен, че ще си отмъсти на Стрикланд: Аз съм търпеливо копеле

Адесаня уверен, че ще си отмъсти на Стрикланд: Аз съм търпеливо копеле
Публикувано на: Февруари 28, 2024 в 16:00 ч
Израел Адесаня има недовършена работа с един човек в средна категория.

Неговото име е Шон Стрикланд, тъй като американецът отне трона на двукратния шампион на UFC на UFC 293. Стрикланд повали Адесаня в началото на петрундовия им двубой и след това Адесаня просто не можа да намери ритъма си.

'The Last Stylebender' загуби с решение след 5 рунда, заедно със заветната си световна шампионска титла. Поясът обаче вече не принадлежи на Стрикланд, тъй като Дрикус дю Плесис беше боецът, който сложи край на краткотрайното му царуване в UFC 297.

За Адесаня всички погледи са насочени към следващия му съперник в лицето на Дю Плесис.


Ако всичко върви по план, 34-годишният мъж не би имал нищо против да си отмъсти на Стрикланд, както направи срещу Алекс Перейра в UFC 287, след като дългогодишният му съперник го победи общо три пъти в два бойни спорта (кикбокс и ММА).

"Това ми отне 6 години, за да го постигна", каза Адесаня за отмъщението за загубите си от Перейра. "Със Стрикланд няма да ми отнеме толкова време. Нека просто първо се справя с DDP. Нека се справя - гледам към следващия бой. Гледам напред, като малко надникване в бъдещето. Но не се опитвам да се фокусирам върху него.

"Просто знам, че битката със Стрикланд ще се завърне. Сега съм на добро място от гледна точка на здравето, психиката и знам точно какво се случи в тази битка, която просто не беше за мен. Той е страхотен боец. Той е и добър шампион. Какво царуване само. Вижте го само как се задържа", присмива се Адесаня.

Адесаня е готов да изчака реванш


Периодът на Шон Стрикланд като шампион може и да не продължи дълго - само 133 дни, но бившият му враг Израел Адесаня отдаде дължимото.

"Той направи това, което направи. Вижте, дори начинът, по който ме победи, беше впечатляващ. Това беше неговият момент", каза Адесаня за Стрикланд. "Това беше неговата вечер. Той просто проведе перфектния двубой, независимо от всичко. Не се оправдавам. Признавам му го.

"Но както казах, аз съм търпеливо копеле. Не бързам. Преценявам отново. И, да, преследвам това, което искам."


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес