Зареждане

Витали Кличко разговаря с Валуев в Санкт Петербург

Витали Кличко разговаря с Валуев в Санкт Петербург
Публикувано на: Юни 28, 2010 в 10:44 ч

Световният шампион по бокс в тежка категория във версия WBC - Витали Кличко разкри, че е разговарял с огромния руснак Николай Валуев, относно вариант двамата източноевропейци да се изправят един срещу друг на ринга.

Украинецът разкри, че е пътувал до Русия поради лични причини, като в графика му изобщо не е била предвидена среща с Валуев. Такава обаче се е състояла, а Кличко е отправил "финална оферта" към бившия световен шампион, който веднъж вече отказа да участва в подобен сблъсък.

"Моята основна цел не беше да се срещна с Валуев. Имах няколко насрочени срещи от лично естество, като бях поканен и на музикален фестивал, заедно със съпругата ми Наталия", разкри по-големият от братята Кличко.

"Междувременно успях и да срещна с един от моите възможни опоненти. Разбира се, говоря за един от най-популярните атлети в Санкт Петербург - Николай Валуев."

Кличко разкри, че е отправил същата оферта, която веднъж вече бе отказана от лагера на Валуев - 1.5 милиона долара, които да влязат в джоба на руснака.

"Предложих на Николай милион и половина щатски долара за този мач. Нямам намерение да се пазаря. Ако той откаже офертата, тогава ще се боксирам с друг опонент. Николай би трябвало да има достатъчно мотивация да се бие за един от най-престижните шампионски пояси в бокса, които са били притежание на имена като Мохамед Али, Майк Тайсън и Ленъкс Люйс", добави украинецът.

За последно Витали Кличко премери сили с поляка Алберт Сосновски, като очаквано записа поредният си нокаут.

бокс

източник: sporta.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес