Зареждане

Интервю с Димитриос Тситос преди RPC: Reload

Интервю с Димитриос Тситос преди RPC: Reload
Публикувано на: Септември 11, 2012 в 18:57 ч

Димитриос Тситос е черен колан по бразилско жиу-житцу към Gracie Barra и инструктор в столичния клуб Real Pain. Трениращите при него знаят за уменията му на добър преподавател. Съперниците и зрителите го видяха и в състезанието на ADCC в София по-рано тази година, където и макар да не взе първо място, показа отличните си умения на земята. Но освен жиу-житцу, Тситос се е състезавал и в ММА, както и муай тай.

Той ще излезе срещу варненецът Николай Добруджански, който ще направи завръщането си в ММА само и единствено за двубой с гръцкия боец.

Димитриос отдели от времето си за да отговори на няколко въпроса за посетителите на ММА България.

Здравей, Димитриос. Ти ще участваш в един от най-интригуващите двубои в ММА състезанието RPC: Reload на 29-ти септември. Опонент ще ти бъде Николай Добруджански. Гледа ли вече негови предишни срещи и какво е мнението ти за него?

Здравейте, да гледах негови срещи. Вярвам, че той е много корав и опитен боец, физически е силен, но и много техничен на крака и на земя. Така че е доста завършен боец, което го прави и много опасен.

Как се подготвяш за двубоя - къде тренираш играта си на земя и в стойка?

Тренировките са ми както следва: тренирам бразилско жиу-житцу с моите ученици 3 пъти в седмицата в клуб Real Pain, в стойка тренирам веднъж седмично със сутрешната група в Jiu-Jitsu & MMA Academy. Правя ММА спаринг 2 пъти в седмицата с момчетата от Real Pain, които също ще се състезават - Йонко, Тодор, Велко. Плюс това правя и кардио треировки 4 пъти в седмицата.

Как мислиш, че ще протече двубоя?

Не е тайна, че очевидно ще искам да сваля опонента си на земята и там да използвам уменията си по бразилско жиу-житцу.

Прекара шест месеца преподавайки БЖЖ в клуб Real Pain, направи и няколко семинара, като дори участва в ADCC състезанието у нас. Какво е мнението ти за този спорт у нас и за нашата страна като цяло?

Мога да кажа, че нивото на БЖЖ в България е добро, подобрява се и ще става още по-добро завбъдеще. Видях и много потенциал в българските бойци. Има голямо желание да се учат, а и винаги съм казвал, че българите са много силни и много от тях имат минало в джудото, борбата или самбото. Освен това смесените бойни изкуства (ММА) са много популярни тук, което прави развитието на БЖЖ още по-важно, тъй като то е от голяма важност в ММА.

България е много красива страна, видях част от нея, надявам се да видя и още. Хората са приятелски и дружелюбни, чувствах се като у дома си. Определено не съжалявам, че останах 6 месца тук и се надявам да се върна пак, да посетя приятелите си и да преподавам отново в страната.

Какви са бъдещите ти планове след като напуснеш България?

След като напусна България, отивам в Ню Йорк, където също ще преподавам и пътувам. В началото на 2013-та ще се върна в Тайланд, където ще преподавам отново. Следващото лято ще съм обратно в Гърция, където ще работя по една от моите 2 страсти (БЖЖ е едната, а да съм спасител е другата). След около година планирам да направя околосветско пътешествие с колело, където ще комбинирам изнасянето на семинари по БЖЖ на всеки, който е заинтересован. Това е много уверен и уникален проект, който планирам от известно време и началото му трябва да бъде септември 2013-та.

Имаш доста опит в бойните спортове. Какво е твоето послание на всички хора, които се занимават с бойни изкуства в нашата страна?

Посланието ми е същото, каквото е и за останалите страни по света: тренирайте упорито, играйте честно, бъдете скромни и намерете треньор, чиято квалификация е истиснка и проверена.

Бих искал да поканя всички да дойдат и да се насладят на RPC: Reload на 29-ти септември. Сигурен съм, че ще има много добри двубои и пожелавам най-добрия да спечели и най-вече всички да излязат от клетката здрави и щастливи.

Накрая бих искал да благодаря на Христо Христов, че ме доведе в София и ми даде шанса да преподавам в неговата академия и да се бия на неговото събитие. Освен това и за дадената свобода да пътувам доста в страната и в региона, където провеждах семинари. Благодаря на всичките ми ученици, приятели и поддръжници в София и региона.

---

Билетите за Real Pain Challenge: Reload вече са в продажба в касите на Ticketpro.bg (Office 1 Superstore, супермаркети Пикадили, Jeff, Orange, Internity, Multirama и др.), както и в MMA.BG

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес