Зареждане

Интервю с Николай Добруджански преди RPC: Презареждане

Интервю с Николай Добруджански преди RPC: Презареждане
Публикувано на: Август 31, 2012 в 17:00 ч

Николай Добруджански ще е един от атрактивните участници на предстоящото състезание по смесени бойни изкуства (ММА) RPC: Презареждане, което ще взриви зала Универсиада на 29-ти септември.

Боецът от Варна излиза срещу Димитриос Тситос - черен колан по бразилско жиу-житцу към Gracie Barra и инструктор в столичния клуб Real Pain. Трениращите при него знаят за уменията му на добър преподавател. Съперниците и зрителите го видяха и в състезанието на ADCC в София по-рано тази година, където и макар да не взе първо място, показа отличните си умения на земята. Но освен жиу-житцу, Тситос се е състезавал и в ММА, както и муай тай.

Дали боецът от Гърция е завършен ММА състезател ще провери лично едно от най-известните имена в този спорт у нас - Николай Добруджански, който вече се оттегли от състезателната си кариера, посвещавайки се на треньорска дейност в своя клуб Десант - Варна. Сега обаче Добруджански ще направи завръщане в ММА само и единствено за този двубой. Боецът даде няколко бързи отговора за сайта на ММА България.

Здравей, Ники. На 29-ти септември ще направиш завръщането си в ММА в RPC: Презареждане. Какво те накара да се върнеш отново в професионалните двубои?

Здравейте! Всъщност, всичко стана много спонтанно - организаторите се обадиха преди 4 дни да търсят заместник на първоначално обявения противник на Тситос. Казах, че не разполагам с човек, който може да се подготви времето до срещата. После измина една нощ, повъртях се, почовърка ме и на сутринта звъннах на г-н Христо Христов, за да го питам дали желае моите услуги за този двубой. Тръпка ми е, какво да се прави.

Ще се биеш срещу черния колан по бразилско жиу-житцу и инструктор в столичния клуб "Real Pain" - Димитриос Тситос. От миналите ти двубои знаем, че си добър и в стойка, и на земя. На какво би заложил в този двубой и как мислиш, че ще се развие той?

Имах възможност да наблюдавам уменията на Димитриос, добър е и неслучайно е черен колан. Това е причината да искам да участвам - предизвикателството да се съревновавам с граплер на такова ниво. Тактиката ми за двубоя не е тайна за никой - игра в стойка, защита от събаряния и много внимателна игра, ако се стигне до земя. Топ-позициите му са много добри, с плътен контрол и чисти преходи, но мисля, че по гръб няма да се чувства много комфортно при наличие на удари от моя страна.

Как протича подготовката ти и смяташ ли, че отсъствието ти от ринга ще повлияе някак на срещата ти?

Започвам подготовка днес, вработвам се бавно, но пък моят отбор има доста професионални участия през следващите седмици и момчетата са на пълни обороти, което няма да ми остави много избор и на мен самия :)

Десант - Варна ще има и друг представител на състезанието в леката категория. Може ли да ни разкажеш повече за него и за самия клуб?

Вторият ни участник е Виктор Димитров в кат. "до 62 кг.", състезател на когото възлагам големи надежди. Той е на 20 годинии - това е професионален дебют за него и радостното е, че е изключително амбициран да се представи на ниво. Виктор има доста сериозен опит като аматьор, а тази година спечели и аматьорски шампионат по ММА. Комплексен, балансиран и много устойчив психически състезател.

Подготовката му, а и на останалите протича в залите ни във Варна. Положителна роля за тренировъчния процеси играе и завръщането в тренировъчната дейност на Иван Иванов - Машината след претърпяната от него операция на колянни връзки в края на месец април. Другият ни треньор Владимир Вълев - Питбула е на лагер преди европейското първенство по тайбокс във Варна и не можем да разчитаме пълноценно на услугите му, но успява да намери време да се среща и работи с момчетата.

След този двубой имаш ли намерение да продължиш с професионалните си участия отново?

Нямам намерение да продължавам с двубоите след това. Приех срещата, защото целият отбор е в подготвителен лагер и няма да се наложи да променяме ритъма заради моята лична подготовка. Не бих играл, ако имам и най-малко съмнение, че това ще се отрази на качеството на подготовка на останалите състезатели. В никакъв случай за състезателите, които имат насрочени срещи, няма да има промени в тренировъчните програми или да им бъдат вменявани допълнителни задължения по моята подготовка. Аз съм преди всичко треньор, а моята среща е по-скоро за удоволствие. Което не означава, че ще бъда неподготвен или немобилизиран до пределна крайност, разбира се :)

Какво би казал на момчетата и момичетата, които ще дойдат да те гледат на 29-ти в зала Универсиада - какво да очакват от теб и твоята среща?

Искам да призова всички фенове на ММА да дойдат на 29.09 в зала "Универсиада" и да се наслаждават на очертаващия се боен спектакъл. Надявам се аз и Димитриос да удоволетворим желанието им за атрактивна и динамична среща, и нека по-добрият победи! :)
---
Билетите за Real Pain Challenge: Reload вече са в продажба в касите на Ticketpro.bg (Office 1 Superstore, супермаркети Пикадили, Jeff, Orange, Internity, Multirama и др.), както и в MMA.BG.

Цената на билетите е 20 лв., но до 10-ти септември ще може да се възползвате от преференциална цена от 15 лв.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес